Selleks paneb Medihub esialgu Eesti ja Soome kliinikute teenuste põhjal kokku ühtse süsteemi, kus saab otsida huvipakkuvaid tervishoiuteenuseid, võrrelda kliinikute hindasid, broneerida vastuvõtuaegasid, lugeda teiste patsientide tagasisidet ning järjestada kliinikuid vastavalt teenuseid kasutanud patsientide hinnangutele.

„Peamiselt oleme suunatud välisturistidele, soovides, et neil oleks võimalik oma kodukeeles ja ühest kohast leida kogu vajalik informatsioon ravivõimaluste kohta Eestis ja Soomes,“ ütles Lainjärv. Portaal on esialgu kättesaadav neljas keeles.

Medihub plaanib pakkuda patsientidele kõiki meditsiinireisil vajaminevaid teenuseid ühes portaalis, sealjuures leida reisiks sobiv majutus ja broneerida näiteks lennupileteid. „Lihtsustatult võib öelda, et Medihub arendab kliinikute booking.com-i,“ lausus Lainjärv.

Peamine sihtgrupp on küll välisturistid, kuid uuest lahendusest peaksid kasu saama ka Eesti inimesed. „Eesti inimestel tekib esimest korda võimalus võrrelda erinevate kliinikute hindasid ühes kohas ja teha selle põhjal oma valik tasulisi tervishoiuteenuseid pakkuvate kliinikute seas,“ ütles Lainjärv. „Seni pidid inimesed otsima välja esmalt kliinikute kodulehed ja siis ise käsitsi hindu ja teenuseid võrdlema.“