Meie, Tallinna Lepatriinu lasteaia peenardeks said mullaga täidetud traktorirehvid. Osalesid viie rühma lapsed vanuses 4.-7. eluaastani, nii et väikesi põllumehi oli kokku üle saja.

Kevadel külvasime seemned mulda. Suvel kastsime, rohisime ja väetasime oma külve, toestasime herne- ja oataimed. Kui lapsed suvepuhkuselt tagasi tulid, ootasid neid lõikusküpsed tera- ja kaunviljad. Oli aeg viljalõikuseks ja lõikuspeoks!

Lõikuskuu viimasel päeval kogunesidki lapsed oma peenarde juurde. Vili lõigati sirbiga, nii nagu vanasti ja seoti vihkudeks, lõpuks moodustus viljahakk. Töö tehtud, mängiti vanu rahvamänge, lauldi, tantsiti.

Maitsvad olid Pilvetriinude rühma küpsetatud kaeraküpsised, Trikitriinude pakutud kamajook. Mekiti ka soolaubasid. Tore, et lõikuspeole olid tulnud ka Naerutriinud, kes on nüüd juba koolilapsed. Tuldi koos vanematega.

Lasteaia trepimademele seadsime üles ka väikese näituse, mis aitab huvilistel teraviljadega tuttavaks saada.

Oma saaki saame õppevahendina kasutada edaspidigi ja seemned kevadel uuesti mulda pista. Kogu tegevus tekitas lastes suurt huvi nii põllutööde kui toidu kasvatamise vastu. Paljudele oli see esimene tutvus põllukultuuridega.