Pieter Boerefijn on sündinud Hollandis Woerdenis, õppinud Utrechti ülikoolis inimgeograafiat ja Amsterdami ülikoolis majandust. Alates 1995. aastast tegutseb ta Hollandi Fondide juhina Kesk- ja Ida-Euroopas ning juhib Eesti-Hollandi heategevusfondi Päikeselill. Boerefijni juhtimisel on teostunud üle 900 projekti hoolde- ja vanadekodude, rehabilitatsiooni- ja päevakeskuste, vaimu- ja füüsiliste puuetega laste, noortevanglate, tänavalaste, noortekeskuste ja külaseltside toetuseks üle Eesti. Viimane tuntuim algatus on Eesti Toidupank, mille eesmärk on viia annetatud toiduained puudustkannatavate peredeni.
Pieter Boerefijn on Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärgi kavaler.

Kultuuriminister annab Pieter Boerefijnile aasta kodaniku aunimetuse, Tiiu Kirsipuu skulptuuri ja rahalise preemia üle täna õhtul kell 18.00 Rotermanni Prooviveskis, kus toimub kodanikupäevale pühendatud vastuvõtt.

Õhtusel vastuvõtul premeeritakse teistegi kodanikupäeva ettevõtmiste võitjaid. "Minu riik" esseekonkursi võitis Viljar Andrejev Toila Gümnaasiumist, teise koha sai Henri Randla Tartu Kivilinna Gümnaasiumist ning kolmanda koha Karina Troskina Tallinna Õismäe Vene Lütseumist. Lisaks antakse välja tosin ergutusauhinda ning märgitakse ära veel kümme esseeautorit.

Rahvusvähemuste portaali Etnoweb poolt korraldatud fotokonkursi esikoha võitis Aleksandr Lugin, teise koha sai Rahvusvaheline Rahvuskultuuride Ühenduste Liit Lüüra ning kolmanda koha Natalja Saharova ja Linnamäe Vene Lütseumi 9b klass.

Vastuvõtul antakse üle ka tänavune Domus Dorpatensise stipendium, mille saab Pranglisaarte Muuseumi juhataja, Prangli saareelu edendaja Carmen Ott.

Kodanikupäeva tähistatakse 26. novembril. Selle päevaga tunnustatakse loovate, tegusate ja ettevõtlike, erinevate elualade inimeste panust Eesti ühiskonda. Tänavune kodanikupäev lähtub juhtmõttest „Tegus kodanik on riigi rikkus“.