Avaliku sektori esindajana tunnustab EMSL Eesti Rahvusringhäälingut, kes on oma kanalites andnud ruumi ja sellega ühiskonnas oluliselt rohkem kõlapinda mitmetele vabaühenduste algatustele nagu näiteks mulluste Riigikogu valimiste eel Valijakompass ja hea valimistava ning aastavahetuse paiku avatud valitsemise valvurite veebikeskkond.

Aasta missiooniinimeseks nimetatase režissöör Jaan Tootsen, kes jälgis viie aasta jooksul kaameraga Tallinnas Uue Maailma Seltsi tegemisi ning tegi sellest nii kriitikute kui ka publiku poolt hästi vastu võetud filmi “Uus Maailm”, avades suurepäraselt kodanikualgatuse rõõme ja valusid.

Ärisektori esindajana pälvib tunnustuse Eesti Energia (noorte ettevõtlikkuse edendamise programm Ida-Virumaal), "Aasta hääle" tiitli MTÜ Kodaniku Hääl ja Pühajärve kogukond (Pühajärve kooli päästmine)ja aasta teo aunimetuse Kalev/Cramo korvpallimeeskond (küttepuud vanamemmele).

“Kõiki seekordseid aasta tegijaid iseloomustab, et nurisemise ja teistele lootmise asemel võetakse oma teadmised, oskused ja energia kokku, et probleemi lahendada,” ütles vabaühenduste liidu EMSL juhataja Urmo Kübar. Tunnustatud valiti rohkem kui70 üles seatud kandidaadi hulgast.