Nii näib, et sügisesel pööripäeval juhtus tänavu lõppema ka keskmise õhutemperatuuri järgi arvestatav suvi, millest kujunes alates vastavate mõõtmiste alustamisest 1961. aastal Eesti kõige pikem suvi.
Tänavu algas klimaatiline suvi 9. mail. Klimaatiliseks suveks loeb ilmateenistus seda, kui ööpäeva keskmine õhutemperatuur tõuseb Eestis püsivalt üle 13 soojakraadi.

Suve pikkuse rekordi ületamisele võis hakata kaasa elama juba kuu alguses, mil 2013. aastal loendatud 129 suvepäeva ületamiseni oli jäänud veel kaks nädalat. 15. septembril näis, et tulemus tuleb täpselt sama mis viie aasta eest, kuna ööpäeva keskmine langes juba pisut alla 13 kraadi. Kuna aga Eestisse jõudis uus soe õhumass, sai suvi pikendust.
Soojemat ilma hoidis lõpuks kuni 22. septembrini. Pühapäevasel sügisesel pööripäeval oli ööpäeva keskmine temperatuur juba hulganisti madalam, püsides 13 kraadi piirimail vaid Sõrves, Kihnul ja Vilsandil.

Esmaspäeval lahkus suvi ka sealt ning prognooside järgi võib oletada, et keskmine ei tõuse enam üle 13 kraadi mandril ega ka saartel.
Kõige jahedam suvi oli siinmail aga 1982. aastal, mil klimaatiline suvi oli vaid 69 päeva pikkune.

Eesti keskmise arvutusse on arvestatud järgmiste ilmajaamade andmed: Tallinn-Harku, Jõgeva, Jõhvi, Kuusiku, Lääne-Nigula, Pärnu, Ristna, Tiirikoja, Tõravere, Türi, Valga, Viljandi, Vilsandi, Võru, Väike-Maarja.

Hommik Türi lähedal:

Öökülm