Kaitseväe veteranid on osalenud rahvusvahelistel sõjalistel ja rahutagamise operatsioonidel Horvaatias, Liibanonis, Bosnia ja Hertsgoviinas, Kosovos, Kesk-Aafrika Vabariigis, Iraagis, Afganistanis, Malis, Adeni lahel, Iisraelis, Süürias, Makedoonias ja Vahemerel.

“Kampaania tõotab tulla veel vägevam kui mullu, toimumas on mitmeid üritusi, kus sinililledega kohal oleme – täna Scoutsrännakul, sinilille jooksul nii Tallinnas kui Tartus, tasuta Veteranirockil Vabaduse väljakul ja mujal. Naiskodukaitse eestvedamisel on toimumas mitmeid üritusi üle Eesti, nii et igaühele leidub põnevaid võimalusi tulla veteranidele kaasa elama,” lisas Rasmus Penno.

Sinilille märkide ja käepaelte müügiga kogutakse annetusi Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule, kes toetab vigastatud veteranide ja nende lähedaste taastusravi, spordi- ja õppetegevust. Veel toetab ühing taastusravi valdkonna tugevdamist kogu ühiskonnas, sest nii saavad paremat tuge ka meie vigastatud võitlejad.

Viimasel kahel kevadel on kümned tuhanded inimesed teinud sinilille ostuga Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule annetusi kokku ligi 170 000 euro ulatuses, millega ühing on aidanud soetada väärtuslikke kõnniabiseadmeid Ida-Tallinna Keskhaigla taastusravikliinikule ja Haapsalu Neuroloogilisele Rehabilitatsioonikeskusele.

Iga sinilille märk on unikaalne käsitöö, mille on valmistanud SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti.

Sel kevadel saab sinilille märke ja käepaelu osta alates 7. aprillist kuni 1. maini Selveri ja Rahva Raamatu kauplustes, T-pileti kassades Tallinnas ja Tartus, Nordica lendudel, Olerexi teenindusjaamades, R-kioskites ja Tallinna Lennujaamas.