„Päts oli selline suur ja piklik,“ teeb ta kätega õhus kaks kaart. „Koorik krõbe ja sisu hele. Teist nii head peenleiba pole ma elus saanud.“

Sestap on kokkamishuviline mees võtnud kindlalt nõuks Orissaare peenleiva retsepti ning võimaluse korral ka juuretisepoja üles otsida ning ise endale ehtsat Orisaare leiba küpsetama hakata.

Omal ajal asus Orissaares ETKVL-i leivatööstus, kus küpsetati nii Orisaare saia kui samanimelist leiba. Sai on nüüdsel ajal Kuressaares asuva OÜ Saare Leib toodete hulgas, leib aga mitte.

Leivaretsepti jälgi ajades on Eric sõprade ja Orissaares tegutsevate vallaametnike abiga jõudnud välja leivatööstuse kunagise tehnoloogi leseni, kuid too ei tea retseptist kahjuks midagi. Samas, kindlasti töötas selles leivatehases rohkem kui üks inimene ning lootus retsepti leida pole veel päriselt kadunud.

Kui sul või mõnel su tuttaval-sõbral on Orissaare peenleiva valmistamise kohta mingit teavet, saada see e-postiga Maalehe toimetusse aadressil veeb@maaleht.ee.