Kokku ehitati kampaania käigus 50 kuuti. Need said endale Pärnu, Valga, Võru, Viljandi ja Virumaa varjupaigad.

„Praeguseks on kõik kuudid varjupaikadele üle antud ning kuutidesse on juba sisse kolinud ka esimesed asukad,“ rõõmustab MTÜ Aita Nõrgemat juhatuse liige Risto Kask.

Varjupaigad ootavad kõiki loomasõpru endale külla. Loomadega saab suhelda, neid jalutama viia, ning rõõmsalt aega veeta. Varjupaikade kontaktid leiab veebilehelt www.varjupaik.ee või www.armasta.ee.

Milline peab olema üks korralik koerakuut?

Üldjuhul elavad koerad aastaringselt õues. Talvel on oluline, et kuut pakuks loomale tuulevarju ja sooja. Suvel on kuut pelgupaigaks päikese, kuumuse ja vihma eest. Nende tingimuste tagamiseks peab peavari olema korralikult soojustatud külgedelt ning ka ülevalt ja alt.

Kuna varjupaigas elavad aastate vältel väga paljud erinevad koerad, tuleb kuutide valmistamisel arvestada kõige suurema võimaliku loomaga. Loomad lähevad varjupaika sattudes tihti stressi, mille tagajärjel hakkavad nad närima kõike ettejuhtuvat, ka kuuti. Varjupaiga kuutidel peavad olema nurkades metall-liistud ning majake peab olema võimalikult närimiskindel. See tagab ka selle, et loom ei tee endale kuudi küljest lahti kisutud detailidega viga.

Head varjupaika sobivat kuuti üldjuhul käsimüügist ei leia ning see tuleb valmistada eritellimusena.