Ou Haljava. Haljava küla, Jõelähtme vald

Avatud talude päevaga soovisime tutvustada tänapäevast põllumajandust ja anda inimestele vahetu maaelu kogemuse. Paljudel pole tänapäeval enam ju maavanaemasid ja –vanaisasid, kelle juures näiteks oma lastele lehmi-lambaid näidata ja talutöid õpetada,“ ütles ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kristo Mäe.

Avatud talude päeva võtsid hästi vastu nii põllumehed kui ka publik. „Publikuhuvi Eesti põllumajanduse ja maaelu vastu oli kolm korda suurem, kui julgesime endale eesmärgiks seada – kokku tehti päeva jooksul taludesse ligi 45 000 külastust,“ rääkis Mäe ja lisas, et paljud põllumehed leidsid külastajate seast oma toodangule ostjaskonda.

Ou Haljava. Haljava küla, Jõelähtme vald

2015. aasta avatud talude päeva korraldasid 147 osalenud talu ja põllumajandustootjat, Maaeluministeerium, Maamajanduse Infokeskus, Järvamaa avatud talude päeva eestvedajad, Eesti Põllumeeste Keskliit ja Eestimaa Talupidajate Keskliit. Teavituskampaaniat korraldas Maaeluministeerium (projektijuht Karin Volmer), partneriteks olid agentuurid Creatum, Media House, ID Production ja VURR.

Alanud on ka ettevalmistused tänavu 24. juulil toimuvaks avatud talude päevaks. „Talud ja põllumajandustootmised saavad end osalejateks registreerida kuni 1. maini, praeguseks on oma osalemisest teada andnud juba üle 90 ettevõtja,“ lisas Mäe.

Suhtekorralduse auhind 2015 konkursil kokku 22 osaleja hulgast pääses teise vooru 11 nominatsiooni. Avatud talude päev tunnistati konkursi parimaks projektiks ja see pälvis grand prix.

Torni Tall. Kiviloo küla, Raasiku vald