Väiksema nõudlusega peatuste teenindamiseks tuleb Koka sõnul sõidupilet osta eelmüügikanalist, et soovitud peatusest siseneda. Nii saab ka vedaja arvestada üksnes nende peatuste teenindamisega, kust piletid on ostetud, ning ülejäänud marsruudi saab läbida juba suurima lubatud sõidukiirusega.

Sellise mudeli korral peab nõudepeatusest bussi peale soovija arvestama, et buss võib sõiduplaanist mõnevõrra kõrvale kalduda, kuid mitte üle 10 minuti terve liini ulatuses, st et ühel väljumisel saab nõudepeatusi olla mitte rohkem kui kolm, et buss ei hilineks üle 10 minuti lõpp-peatusesse jõudmisel.

„Tulevikus võiks selle tarbeks arendada lausa elektroonilise lahenduse, mille abil saab nõudepeatusest siseneda sooviv reisija bussiliikumise kohta jooksvat infot,“ lisas Kokk.

Kõigil soovijatel, kelle kodulähedasest peatusest on suur osa busse seni peatumata mööda sõitnud, palutakse nõudepeatuse soovi avaldamiseks ühendust võtta kohaliku ühistranspordikeskusega või maanteeameti ühistranspordiosakonnaga aadressil yhistranspot@mnt.ee.