Isa ostis lapsele Hansa Bussiliinide bussipileti ning oli rõõmus, et sai tütrele koha esimesel pingil. See istekoht meeldis eelkõige just seetõttu, et nii on tüdrukul lihtsam sihtpunkti ära tunda. Kell oli 21.30 ja õues pime, kui laps teele asus.

Laps oli varemgi Pärnus tädi juures käinud, kuid mitte kunagi üksi. Siiski arvas ta, et on juba piisavalt suur omapäi reisimiseks. Vanemad nõustusid tema plaaniga, sest mingit ohtu nad ei näinud. Kohe, kui tüdruk bussi jõudis, helistas ta oma tädile ning teatas, et hakkab nüüd sõitma.

Naisel on see helistamine väga elavalt meeles: “Enne, kui laps lauset lõpetada jõudis, kostus telefoni vali mehe hääl: “Bussis ei tohi telefoniga rääkida!” Ja kõne lõppeski! Ja laps ei võtnud enam telefoni!”

Sellist käskivat ja karmi tooni telefonist kuulnud naine oli paanikas. Ta helistas lapse isale, et teada saada, kas peale väikese tüdruku oli keegi veel bussis ja kaua buss sõidab.

“Kihutasin bussijaama ja ootasin. Lõpuks buss saabus ja sain lapse kätte. Pöördusin siis kohe ja viisakalt bussijuhi poole,” meenutab naine. “Küsisin: miks ta ei lubanud lapsel telefoniga rääkida. Mees teatas vastuseks, et mobiiltelefoniga rääkimine pole bussi esiistmel lubatud. Küsisin siis, kas ta ei oleks võinud lapsega kenasti rääkida ja suunata tüdruk tahapoole istuma. Siis ei osanud bussijuht midagi kosta, vaid kokutas ja venitas täishäälikuid aaa…ee…”

Pärast juhiga vestlust helistas naine lapse vanematele, et need maha rahustada. Ehmunud lapsega bussijaamast lahkudes oli ta veel pikka aega närvis ega suutnud rahuneda. Seda ka seetõttu, et tüdrukuke rääkis ja meenutas, kuidas ta kartis kogu tee telefoni vastu võtta ega julgenud isegi sõnumit saata.

Hansa Bussiliinide Pärnu regiooni juht Margus Maiste ei taha uskuda, et keegi nende töötajatest nii käituda võis ja lubab selle juhiga kindlasti juhtunust rääkida.

“Sellist reeglit, et ei tohi bussi esiistmel telefoniga rääkida, kehtestatud ei ole. Aga kehtib reegel — bussijuhti ei tohi tema töökohustuste täitmisel segada,” kommenteerib Maiste. “Loomulikult ei tohi ka bussijuht kellelegi midagi ebameeldivat öelda.”