Samal hommikul sai Mälberg suhteliselt ebamääraseid teateid ka mujal lebavatest metsseakorjustest. "Otsisin neid haisu järgi, ühe leidsin üles. See osutus vastsündinud põdra korjuseks."

Leevi jões lebanud metsseakorjus tõsteti Peep Mälbergi sõnul kaldale ja siis edastatud koordinaadid olid taas ebamäärased.

"Öeldi, et 300 meetrit Karilatsi-Koorvere vahelisel teel asuvast Leevi jõe sillast ja vasakul kaldal. Nüüd nädalavahetusel tulid uued koordinaadid ja selgus, et korjus asub hoopis paremal kaldal. Kõnealune Leevi jõe lõik on 1,4 km pikk ja väga soine, tõeline rägastik. Küsimus on selles, kuidas sellele korjusele ligi pääseda? Püüame kasutada päästeameti abi ja loodame probleemile lahenduse leida," kirjutab Mälberg Maalehele saadetud kirjas.

Seega oleks alati hea, kui oleks kohe olemas konkreetsed koordinaadid, et ametnikud saaksid kiiresti tegutseda.

"Käin igapäevaselt korjustelt proove võtmas. Siiani on Põlvamaal leitud kolm sigade Aafrika katkule positiivset metseakorjust. Kaks Aarna metsast Põlva vallas ja üks Kanepi vallast Kooraste ligidalt," selgitab Peep Mälberg.

Veterinaarkeskuse ülesanne on võtta korjusest proov sigade Aafrika katkule. Matma peavad surnud metssead piirkonna jahimehed.