„VitalFieldsi tarkvara aitab hetkel juba hallata ligi 600 000 hektarit põllumaad sadades farmides peamiselt Saksamaal, Eestis, Poolas ja Ukrainas. Tänu Spearhead’i liitumisele võetakse tarkvara kasutusele veel 82 000 hektaril, mis tähendab VitalFieldsile ligi 13protsendilist kasvu,“ kommenteeris VitalFieldsi tegevjuht Martin Rand.

Esimese sammuna alustatakse koostööd Spearhead grupi Poola tütarfirmaga Top Farms.

„Spearhead peab oma põllumaade puhul eelkõige oluliseks kvaliteeti ja jätkusuutlikkust. VitalFieldsi tarkvara ja teenused aitavad võrrelda Spearheadi gruppi kuuluvate erineva suuruse ja asukohaga põllumaade saagikust ja kvaliteeti, tõstes sellega järjepidevalt põldude haldamise tõhusust ja majanduslikke tulemusi,“ kinnitas Rand.

Kõikide süsteemiga liitunud põllumaade kohta sisestatud andmete põhjal pakub VitalFields ka soovitusi põllumaade tõhusamaks ja keskkonnasõbralikumaks haldamiseks. „Agronoomide poolt elektroonilistesse põlluraamatutesse sisestatud andmed analüüsitakse ning selle põhjal pakutakse konsultatsiooniteenust.“ selgitas Rand.

2011. aastal asutatud ja siiani pigem väikeseid ja keskmisi põllumajandusettevõtteid teenindanud VitalFields pakub põllumajandustarkvara, mis aitab põllutöid kavandada vastavalt ilmaandmetele, täita elektroonilist põlluraamatut ning kasutab põlluraamatu kannetest saadud infot, et koostada aruandeid saagikuse, väetiste kasutuse ja palju muu kohta.

Ettevõttesse on Eesti, Inglismaa ja USA riskikapitalistide poolt tänaseks kokku investeeritud kaks miljonit dollarit.