Projekti tegevustesse kaasatakse piirkonna omavalitsused, ettevõtted ja organisatsioonid, kellega koostöös planeeritakse matkaraja kulgemine, visualiseerimine, viidastus ja vajalik infomaterjal.

“Matkarajale on tulevikus oodatud jalgsimatkajad, aktiivsed puhkajad, lastega pered, linnuvaatlejad, ajaloo- ja kultuuripärandi huvilised nii Eestist kui välisriikidest. Kvaliteetse teenuse pakkumiseks võimalikult laiale sihtgrupile kaasatakse kohalikke elanikke, majutus- ja toitlustusettevõtteid, giide, kohaliku toidu või käsitöö tootjaid ning muid huvigruppe ja turismiasjalisi. Eesti ja Läti erinevate osapoolte vastastikku kogemuste vahetamiseks, korraldatakse projekti raames koolitusseminare ja õppereise. Samuti töötatakse välja käsiraamat teenusepakkujatele, mis sisaldab nõuandeid oma turismitoodete ja –teenusete kavandamisest just matkajatele, “ ütles MTÜ Lääne-Eesti Turism juhataja Kaia Treier.

MTÜ Eesti Maaturism tegevjuhi Raili Mengeli sõnul koostatakse matkaraja tutvustamiseks eesti, läti, inglise, saksa ja vene keeltes mitmeid turundusmaterjale ning turismikaarte nii reisikorraldajatele kui ka lõpptarbijatele. Samuti osaletakse rahvusvahelistel turismimessidel ja loomisel on veebileht, kus kogu matkaraja marsruut on nähtav nii tervikuna kui ka lühemate etappidena.

Projekti elluviijad on 8 partnerorganisatsiooni, neist Eestist MTÜ Lääne-Eesti Turism ja MTÜ Eesti Maaturism ning Lätist Kurzeme, Vidzeme, Saulkrasti, Salacgriva, Carnikavas omavalitsused ja Läti Maaturismi Ühendus „Lauku Celotajs“, kes on projekti juhtparteriks. Projekti tegevustesse on Eesti partnerid kaasanud ka Eesti Matkaliidu.