“Ennekõike ootavad konkurssi toidutootjad, kes iga uue toote turule toomisel kaaluvad lisaks müügiedule ka seda, kas sellel tootel oleks potentsiaali pälvida tunnustust meie konkursil,” rääkis ta.

“Samas ei ole ka tarbijad konkursi tulemuste suhtes ükskõiksed. Turu-uuringute AS-i 2015. aasta toidumärkide uuringu kohaselt on kolmveerand Eesti tarbijatest Eesti Parima Toiduaine märgiga tuttavad ning nad teavad, et see tähistab kõrgelt tunnustatud kodumaist uudistoodet.”

Eesti parim toiduaine hindamiskomisjon selgitab välja iga toidukategooria parimad tooted, lisaks valivad oma lemmiktooted ka kokkade žürii, kaupmeeste žürii, toitumisteadlaste žürii ja meediaesindajate žürii ning rahvahääletuse põhjal antakse välja rahva lemmiku tiitel. Nagu alati, valitakse ka tänavu parimad tooted väike-ettevõtetelt.

„Lisaks on meil heaks tavaks kujunenud ühe erižürii ellu kutsumine. Eelmisel aastal kogunes noortest koosnev žürii, kelle otsusega pälvis tuleviku tegijate lemmiku tiitli Vana Tallinn Ice Cream. Meil on väga põnevad valikud ka tänavuse erižürii osas, kuulutame selle välja märtsi alguses,“ kinnitas Potisepp.

Üldkonkursi hindamiskomisjon, mille tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer, koguneb märtsis ja aprillis Tallinna Teeninduskoolis. Eesti parim toiduaine konkursivõitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, mis leiab aset 22. aprillil.

2015. aastal esitati konkursile 141 toodet, mille seast pälvis Eesti parima toiduaine tiitli Valio Gefilus cappuccino-keefir.