Võitjad esindavad Eestit Euroopa finaalis, mis toimub 21. – 24. septembril Rumeenias.

Võitjavõistkond praktilist ülesannet lahendamas

Teisele kohale tõusis Tartu Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasium võistkond Maalt Ja Hobusega ning kolmanda koha saavutas Kohtla-Järve Järve Gümnaasium võistkond Katsekad2.

Võitluse peakorraldaja, Eesti Metsaseltsi haridusprojektide koordinaator Kristi Parro selgitas, et noored võtsid omavahel mõõtu kolmeosalises võistluses. Esiteks toimus 30 küsimusega viktoriin Euroopa metsade kohta, seejärel tuli läbida üheteistkümne praktilise ülesandega metsarada, kus tuli ära tunda erinevaid metsa liike, mõõta puid ja lahendada muid metsanduslikke ülesandeid. Kolmandaks tuli teha kõigil võistkondadel posterettekanne teemal „Mis on minu metsa väärtus?", mille jaoks hakati ideid koguma pärast eelvooru tulemusi.

Parro lisas, et pärast viktoriini ja metsarada olid kaks võistkonda võrdsete punktidega: French Toast Maffia ja Järvekad 1, mõlemal 34,9 punkti 60st. Poster aga venitas vahe pikaks (French Toast Maffia sai 40st 39,25 punkti ja Järvekad 1 66,65 punkti) ja esimese koha sai French Toast Maffia, ületades ainsana 70 punkti piiri - tulemusega 74,15 punkti sajast.

Zürii liige, Luua Metsanduskooli direktor Haana Zuba-Reinsalu sõnas ettekannete kommentaariks, et võitjate lähenemine väärtuste teemale oli selge ja tabav ja eristus teistest. Võitjameeskonna poster keskendus metsast saadavatele hüvedele, nagu näiteks ravimtaimed. Žürii liige, AS Valga Puu esindaja Marti Samsonov hinnangul näitasid postrid võistlejate teadmisi: "Õpilastel on väga head looduskaitsealased teadmised, kuid võiksid rohkem huvi tunda ka metsamajandamise vastu ja mõelda selle peale, et metsaomanikud on tihti palju paremad looduse hoidjad kui
ametnikud arvutite taga."

Noored Euroopa Metsades on suurim koolinoortele suunatud üleeuroopaline metsandusharidust edendav võistlus.

Osalejad kogunesid pildile Luua Metsanduskooli trepil