Parima mahetootja tiitlile kandideerivad:

• Mägipõllu talu (FIE), Sander Sarap, Ida-Virumaa - teravilja- ja lihaveisekasvatus
• OÜ Äntu Mõis, Jüri Sild, Lääne-Virumaa - munakana- ja teraviljakasvatus
• Airi Külvet (FIE), Airi Külvet, Jõgevamaa - lihaveisekasvatus
• BioMari OÜ, Kalle Ojanurme, Tartumaa - marjakultuuride kasvatus, marjade ja õunte töötlemine
• ABL Baltic Seeds AS, Torben Skov, Võrumaa - teraviljakasvatus, teravilja seemnekasvatus, lihaveisekasvatus
• Klarika Hirv (FIE), Klarika ja Helger Hirv, Võrumaa - piimakarja- ja teraviljakasvatus
• OÜ Mätiku talu, Helga Pikkmets, Pärnumaa - piimakarja- ja teraviljakasvatus

Parima mahetoote konkursile esitati kokku 45 toodet 23 töötlejalt. Nende hulgas on piima-, liha- ja teraviljatooteid, alkohoolseid ja karastusjooke ning mitmesuguseid snäkke ja maiustusi. Kell 10.00-16.00 toimub Vabaõhumuuseumis Sassi-Jaani talu hoovis ka kodumaiste mahetoodete laat ja degusteerimine, kell 12.00-13.00 saavad leivapäeva külastajad valida publiku lemmikmahetoote.

2015. aastal valiti Eesti parimaks mahetootjaks Kopra Karjamõis OÜ. Parim mahetoode 2015 oli MTÜ Liivimaa Lihaveise toodetud eelküpsetatud maherohumaaveise ribi „Agnes“.

Parima mahetootja ja –toote konkurss toimub seitsmendat korda. Konkursse korraldab Maaeluministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga. Parim mahetoode valitakse koostöös Eesti Kulinaaria Instituudiga.

Parima mahetootja ja –toote konkursside võitjad kuulutatakse välja pühapäeval, 18. septembril Eesti Vabaõhumuuseumis Kolu kõrtsi ees kell 15:00 toimuval auhinnatseremoonial.