“See oli tõesti üllatus, et siia nii palju osavõtjaid tuli,” kommenteeris Eestimaa Spordiliidu Jõud peasekretär Tarmo Volt talimängude raames toimunud mäesuusatamise võistlust. “Õige otsus sai tehtud, sest see on selline ala, kuhu kõik saavad tulla,” väljendab ta oma rahulolu.

Voldi sõnul oli Kütioru nõlvadel toimunud mäesuusatamise võistlusel 111 laskujat. Ka laskesuusatamine pakkus üllatuse oma suure osaleja arvu, 64 tulemuse saanu poolest.

Kokku osales Eestimaa talimängudel ligi 2900 sportlast 25 linnast ja 60 vallast, kõigist 15 Eesti maakonnast.

Sportlasi oli aga ka väljastpoolt. Võrumaa spordiliidu tegevjuhi ja Eestimaa talimängude kohapealse korraldaja Merike Õuna sõnul olid mängudel ka lätlased ja venelased, kes osalesid suusaorienteerumises ja suusahüpetes, soomlased lõid aga kaasa maadluses

Õun möönis, et kuna talimängude kavas olid üle pika aja jälle need alad, mis kunagi nõukogude ajal, siis ei olnud neil ka teadmist, kui palju võib osalejaid eri aladele tulla.

“Olen õnnelik, et meil on nii palju inimesi, kes oma kodukoha üle uhked ja kes tulid selleks siia, et oma kandi eest väljas olla,” ütles Õun. “Ma arvan, et Eesti Vabariigi 95. sünnipäeval on see asi, mida rõhutada.”

Merike Õun usub, et kõik jäid võistlustega rahule. “Nii suure massi inimeste suunamine on iseendastmõista päris raske tegevus. Aga ma loodan, et ühelegi inimesele ei jäänud hinge, et keegi neist ei hooli või keegi ei pane neid tähele.”

Talimängudega jäi rahule ka vastne Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles: “Kui mängudel on pea 3000 inimest, kes teevad kolm päeva sporti, siis see on erakordne sündmus.” Suklese hinnangul on võistlused hea kasvulava tippsportlastele.



KOMMENTAAR

Neinar Seli

Eesti Olümpiakomitee president

12. Eestimaa talimängud olid väga võimsad. Ilm oli suurepärane, ja kus oli alles rahvast! Ikkagi pea 3000 inimest üle Eesti tuli kokku. See oli väga muljetavaldav ja positiivne.

Muidugi meediakajastus oleks võinud suurem olla. Ma arvan, et paljud ei teagi, et näiteks Sõmerpalus on sellised tingimused motokrossiks.

Minu arvates on meil sportlik rahvas, kes on valmis oma kodukoha eest välja minema kas või ekstreemsetes tingimustes. Leian, et see kasvatab meie vaimu.

Mulle avaldas muljet noor sportlane, kes tuli just rahvusvahelistelt võistlustelt ja läks ikkagi oma Võru linna eest võistlema, sest Võru on teda toetanud ja aidanud.

Leian, et talimängud on Jõul ilus traditsioon. Minul on väga hea emotsioon nii kogu rahva kaasalöömisest, osavõtjatest kui ka korraldamisest.



VÕITJAD

Maakondade, valdade ja linnade arvestus

- Üle 40 000 elanikuga maakondade arvestuses võitis Tartumaa.

- Kuni 40 000 elanikuga maakondade arvestuses võitis Võrumaa.

- Üle 2000 elanikuga valdade arvestuses võitis Tartu vald.

- Kuni 2000 elanikuga valdade arvestuses võitis Mäetaguse vald.

- Üle 10 000 elanikuga linnade arvestuses võitis Viljandi linn.

- Kuni 10 000 elanikuga linnade arvestuses võitis Kärdla linn.

Allikas: www.joud.ee

Suusahüpetes näitas klassi Raiko Heide Harjumaalt.