Uuringute järgi on eestlaste usaldus oma toiduainete vastu kasvanud 87 protsendini. „Ükski külmutatud tooraine kaugest riigist ei suuda asendada värsket kohalikku toorainet ja meie oma toiduspetsialistide südamega tehtud tööd,“ ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. „Seetõttu kutsun kõiki eestimaalasi üles valima oma pidulauda nii palju head eestimaist toitu kui võimalik. See, et meil on oma toit ja elav toidukultuur, on ainult tänu siinsele tarbijale, kes austab ja armastab Eesti toitu - see väärib hoidmist ja tähistamist,“ lisas Potisepp.

Eesti toit on paljudes riikides tuntud oma kõrge kvaliteedi, hea maitse ning puhtast keskkonnast pärit tooraine kasutamise järgi. Eesti väiksus on siinkohal väga suureks eeliseks - tooraine on kohalik, jõudes tootjateni ilma eritöötluseta värske ja naturaalsena.

Eesti toidutööstuse sektoris tegutseb üle 500 ettevõtte ning neis töötab kokku üle kümne tuhande oma ala professionaali. „Iga suure tehase taga on ju tegelikult meie oma inimesed, kelle käe all valmib toit samasuguse pühendumusega kui koduköögis,“ ütles Potisepp. Seega mõjutab tarbija poes tehtud ostuotsused mitte üksnes ettevõtjaid, vaid ka neid kümneid tuhandeid töötajaid, kes selles sektoris igapäevaselt töötavad.