Pirni on välja lülitatud ainult neli korda, viimati 1976, kui see politsei- ja tuletõrjeautode kavalkaadi saatel ühest depoost teise viidi. Igaks juhuks ei keeratud pirni kolimise eel pesast välja, vaid lõigati juhe pooleks ja ühendati uues kohas eraldi 120V toiteallika külge.

Veebikaamerat näeb siit.

Veel elektrilampidest:

- Ülemaailmne keskkonnauurimise organisatsioon World­watch Institute väidab, et viiendik maailma elektrienergiast kulub valgustusele ja et kui vahetada tavalised hõõglambid energiasäästlike luminofoorlampide vastu, hoiaksime sellest viiendikust kokku 30%.

Aastal 2007 tarbis maailm 17 500 teravatt-tundi (1 TWh = 1 miljard kWh) elektrit, sellest kulus valgustusele 3500 TWh. Üldistatud ja ümardatud arvutuse põhjal võib öelda, et iga päev põles 12 tundi 67 miljardit 60vatist hõõglampi.

Pirnivahetusega hoiaksime kokku 1000 TWh, mis kataks Eesti kogu elektrivajaduse (8 TWh aastas) tubliks sajandiks.

Kui vaid teaks, mida peale hakata 260 000 kg ülimürgise elavhõbedaga uutes lampides, kui need läbi põlevad. Ühes luminofoorlambis sisalduv 4 mg elavhõbedat mürgitaks ära mitukümmend korteritäit õhku.

- USA leiduri Thomas Alva Edisoni 1093 leiutisest on kõige tähtsam töökindel elektrihõõglamp. Selle patentis ta 27. I 1880.

- 31. III 1880 kell 20 lülitati USAs Indiana osariigis Waba­shis tuled põlema ja sellest sai maailma esimene elektrivalgustusega linn.

- USA firma Pelican Products toodab n-ö igavest taskulampi.

Taskulambi garantii kõlab: "Pelicani tingimusteta eluaegne garantii. Teie teete katki. Meie anname uue. Igavesti. See garantii ei kehti, kui toote on rikkunud hai hammustus, karu rünnak või alla viieaastane laps."

- Hiina firma Wicked Lasers toodab kõige võimsamat taskulampi Torch (‘tõrvik'), mille 100vatise halogeenpirni valgusvoog on 4100 luumenit. Võrdluseks: korraliku projektori valgusvoog on 2000 lm. Torchi valgus on nii võimas, et sellega saab muna praadida.

- Omanis sultan Qaboo mošees ripub suurim kroonlühter, milles on 1122 halogeenpirni ja 600 000 kristalli. Kroonlühtri terasest kandekonstruktsioon on kaetud kullaga, selle läbimõõt on 8 m, kõrgus 14 m ja kaal 8,5 t.

Elektrilambi eri ilmus Maalehe rubriigis "Tuna ja täna".