Tund hiljem võisid esimesed niitmishimulised lodule minna. Kogenud vikatimees tegi esimese kaare ette ning algajad tulid oma kaartega järgi. Nüüd sai juba niitmistehnikat harjutada – vikatikanna maas hoidmine, sujuv lõikekaar ja puusatöö tagasid niitjale puhtama kaare ning parema võhma. „Issand kui tore on näha, et keegi veel vikatiga niidab, ja seda veel õigesti tehagi oskab,” rõõmustas juhuslikult möödunud keskealine rattur.

Õiget tehnikat päris selgeks veel kõik ei saanud, kuid selle viimistlemiseks ongi ette nähtud mitu harjutuskorda. Järgmine treening leiab aset 25. juunil, kolmapäeval, jälle kell kuus õhtul ja taas lodjakoja juures. Vormsil saavad ühised niitmised alguse 19. juunil.

ELF-i poolne organiseerija Siim arvas, et sellised treeningud võiksidki traditsiooniks saada, et see oskus kaduma ei läheks ning erinevaid võtteid valdavad inimesed neid isekeskis õpetada saaksid. „Vanasti tehti seda ühisel heinateol,” ütles Siim. „Enam aga säärast ühisniitmist ei korraldata ja nii saaks oskusi ning teadmisi vahetada sellisel omamoodi foorumil.”