Seoses alanud ajujahiperioodiga kutsub Eesti Jahimeeste Selts kõiki liiklejaid tavapärasest suuremale ettevaatlikkusele, sest kokkupõrke oht suurulukitega on märksa suurem kui muul ajal. Eriti tähelepanelik tuleks olla nädalavahetustel, kui toimub enamik jahte.

Septembris algas põtrade ja hirvede jooksuaeg, mis tähendab autojuhtide jaoks senisest tähelepanelikumat liiklemist just päikesetõusu ja -loojangu eel, mil metsloomadel on loomupäraselt kõrgem aktiivsus. 1. oktoobril algava aju- ja koerajahiga võib kaasneda ulukite liikumine ka päevasel ajal.

Tasub meeles pidada, et täiskasvanud põder kaalub kuni 500 kilo ja kokkupõrge temaga võib olla mõlemale poolele väga tõsiste tagajärgedega.

Lisaks jahtidele toob suurema loomade liikuvuse kaasa miinuskraadidest tingitud suurenenud energiavajadus ja seetõttu on metsloomad tavapärasest aktiivsemad ka oma toiduotsingutel. Palume tähelepanelikult suhtuda metsloomade eest hoiatavatesse liiklusmärkidesse ning olla eriti valvas nendes piirkondades.

Paljudes jahiseltsides on kasutusel märk “Ettevaatust, jaht!”, mis annab inimestele märku jahi toimumise kohta.

Suurulukite küttimine toimub eesmärgiga reguleerida nende arvukust ja vähendada metsa ja põllumajandusele tekitatavaid kahjusid. Küttimismahud on kokku lepitud maakondlikes jahindusnõukogudes, kus on esindatud riik, RMK, maaomanikud ja jahimehed.