Välismaised artistid on ekraanil pärast südaööd, mil osa saab Inglise alternatiivroki ansambli Muse kontserdist.

Uue aasta esimesel päeval näeb muu hulgas Teatri NO99 etendust “Kuidas seletada pilte surnud jänesele”, Viini Filharmoonikute traditsioonilist kontserti, õhtul tele-esilinastub Eesti film “Kormoranid”.

Ita Ever vaatab tagasi

Aastavahetuse muusika- ja meelelahutussaadete kava algab ETVs juba keskpäeval.

Kell 12.30 näeb Eesti Vähiliidu heategevusetendust “Venus ja Mars”, kus Tina Turneri ja Freddie Mercury unustamatuid lugusid esitavad Gerli Padar, Tanja Mihhailova, Birgit Varjun, Kaire Vilgats, Birgit Õigemeel, Ott Lepland, Uku Suviste, Oliver Kuusik, Mikk Saar ja Robin Juhkental.

Kell 14 on eetris valik XI noorte laulu- ja tantsupeo “maa ja ilm” kaunimad lood.

Mööduval aastal 80. sünnipäeva tähistanud Ita Everi auks on taas eetris “Everiga ja Ever Ita”, algus kell 15. Saates läheb Ita ajas tagasi, et kohtuda paljude imetlusväärsete daamidega, kellele ta on elu andnud: Izolda ja Sund-strömi Ida; Toora Jookus ja Helvi Kaart-
na; Ether Thayer ja Claire Zachanassian; Polkovniku lesk ja Vana Teepakk. Sõna saavad ka mehed, kel on elus olnud õnne kohtuda Ita Everiga. Saatejuht on Anu Välba.

Kell 15.55 näeb igihaljaid hetki Ugala teatri etendusest “Armastus kolme apelsini vastu”. Osades Piret Kalda, Ene Nirgi, Allan Noormets, Andres Noormets, Elmo Nüganen, Üllo Kaur.

Kell 17.25 algab teine osa Lenna ja Mihkel Raua kontserdist sarjas “ETV Live”.

ETV tegijad ei jäta ka sel aastal kasutamata võimalust oma apsude üle naerda ja näidata neid teistelegi. “Saatevigad” on eetris kolmes osas, kell 18.25, 20.50 ja 22.45.

“Aktuaalne kaamera” teeb kell 18.30 Kadri Hinrikuse ja Johannes Tralla juhtimisel kokkuvõtte 2011. aasta kõige olulisematest, dramaatilisematest ja emotsionaalsematest sündmustest Eestis ning mujal maailmas.

“Õnne 13” lõppeva aasta viimastest sündmustest saab televaataja osa algusega kell 19.15.

Kell 19.45 esitleb Peeter Oja Aferistotelis Europouluse videodiskot. Otse Euroopa kultuurihällist saabub meie publiku ette Kreeka ametiühingute aktivist Aferistotelis Europoulus. Tema sõna lõikab, sarm rabab ja muusikavalik lummab.

Kivipallur ja tujurikkujad

“Õhtusöök ühele”, filmikomöödia vanast daamist, kes tahab veeta oma 90. sünnipäeva sõprade seltsis, on sel aastal eetris kell 20.30. Saksamaal on filmi näidatud igal aastavahetusel juba üle 40 aasta ja sama kombe on omaks võtnud ka mitmete teiste maade telejaamad, sealhulgas ETV.

Tanel Padar & The Sun on oma värske looga “Final Step” esimest korda publiku ees kell 20.55.

Rohke Debelaki libauudistega saab end kurssi viia kell 21.15.

Maailma ajakirjandusorganisatsiooni (MAO) poolt maailma kõige täpsemaks ja kiiremaks hinnatud uudistesaade (US) annab eetrisse aasta viimased uudised (U). Lisaks arvukatele rahvusvahelistele (RHVSVHLTL) preemiatele kuulub Rohke Debelakile ka Eesti Televisiooni (ETV) kuu kompu tiitel, sest teised on selle preemia juba saanud. Diktor Gaute Kivistik.

Kell 21.30 algab Kivipalluri videodisko. Kivipallur, kodanikunimega Jürto Nii-Dommzonn, suudab lagedale tulla huvitavate mõtteteradega ja pakkuda väga head tantsumuusikat. Nimiosas Peeter Oja.

Märt Avandi ja Ott Sepa naljasaade “Tujurikkuja” on vaatajate ees kell 22.15.

Ojasoo ja Semper

Kell 22.50 algab telelavastus “Kolm õde ehk Killer tšikid”, mis koosneb tegijate sõnul 1/3 ulatuses humoorikast sõnalisest osast, 1/3 mahus muusikalistest manifestidest ja 1/3 osas galaktikatevahelistest võngetest. Autorid on Mart Normet ja René Vilbre. Õdede rollis Mai Lill, Rita Maastik, Nele-Fidelia Pajuste.

Hendrik Norman on “Edekabelisse” kutsunud ETV tuntud telenäod. Keda täpselt, selgub kell 23.20.

Südaööl näeb Bläck Rokiti videodiskot. Nimiosas Peeter Oja.

Kell 1 öösel jätkub muusikaprogramm: Märt Avandi, Koit Toome, Ott Sepp, Tanel Padar, Lenna, Winny Puhh & Genka, Ines, HU?, Traffic, Anne Veski, Genialistid, Metsatöll, Singer-Vinger, Vanilla Ninja, Smilers, Terminaator ja Zetod.

Eesti parimaid noori rokibände Nevesis esitleb oma uut videot “Boogieman & Genius” kell 2.05.

Aasta esimesel päeval saab ETV vahendusel traditsiooniliselt osa Viini Filharmoonikute uusaastakontserdist.

Kõlavad Johann Straussi perekonna ja nende kaasaegsete heliloojate kaunid meloodiad, et anda kuulajaile meelekindlust ja südamesoojust rasketest aegadest üle saamiseks ning lootuseks paremale tulevikule. Sel aastal juhatab kontserti Lätist pärit maestro Mariss Jansons. Kell 12.15 algavat kontserti kommenteerib Eero Raun.

Kell 16.35 läheb eetrisse Teatri NO99 etendus “Kuidas seletada pilte surnud jänesele”. Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi lavastus improviseerib teemal, kuidas eristada head kunsti halvast, kirglikku kiretust ning ilusat ilutsevast.

Lavastus on noppinud rohkelt preemiaid rahvusvahelistel teatrifestivalidel. Mängivad Rasmus Kaljujärv, Risto Kübar, Andres Mähar, Mirtel Pohla, Jaak Prints, Gert Raudsep, Inga Salurand, Tambet Tuisk, Maarika Vaarik, Sergo Vares. Režissöör on Marek Miil, produtsent Gerda Kordemets.

Eesti Kontserdi ja Hennessy uusaastakontsert on kavas kell 19, pakkudes juba 16ndat aastat suurepäraseid muusikaelamusi. Kontsert “Eksootiline rännak” on reis kaugetesse maadesse, kaaslasteks Iisraeli laulja Etty Ben-Zaken, Itaalia bandoneón’i-virtuoos Mario Stefano Pietrodarchi, ERSO ja dirigent Andres Mustonen. Giidiks on armastatud näitleja Andrus Vaarik.

1. jaanuari õhtul kell 21.20 tele-esilinastub ETVs Andres Maimiku ja Rain Tolgi 2010. aastal valminud rokk-komöödia “Kormoranid”.