Seepärast käivitati kampaania, et annetuste abil lastele jalanõud jalga saada.

Mondo tiimi esindaja läheb 20. aprillil laagreid külastama. Kui leidub piisavalt annetajaid, saaks sel päeval lapsi juba spordivarustusega rõõmustada.

Annetada võib 12 eurot ühe paari või 6 eurot ühe jalanõu ostmiseks.

Kui soovid algatust toetada, tee annetus Mondo kontole EE491010220099409013 (SEB) märksõnaga "Jalgpallitossud".

Mondo teatas oma Facebooki-lehel, et kokku loodetakse koguda 1500 eurot: “Kui meie Facebooki 6000 sõbrast 250 otsustaks toetada vähemalt ühe tossu ostmist, olekski summa koos.”

Kuigi annetused on oodatud enne 20. aprilli, võib toetada ka hiljem. “Jordaania pagulaslaagrites on umbes 350 last, kes jalgpallitrennis käivad. Hetkel on meie lootus koguda raha ca 60 lapsele jalanõude ja riiete hankimiseks. Seega võimalus neid lapsi aidatasäilib kindlasti ka edaspidi,” teatas Mondo.

Facebooki kommentaariumis uuriti, kas lastele saaks saata Eestist kasutatud asju.

“Pooldame Mondos taaskasutust igati,” vastas Mondo esindaja. “Kahjuks on nõnda, et suurte koguste asjade transportimine kaugetesse riikidesse on sageli kallim ja keskkonnavaenulikum, kui nende asjade hankimine sihtriigist. Seepärast eelistame rahalist toetust. Oleks väga vahva, kui mõne jalkatrenni poisid ja tüdrukud otsustaks oma kasutatud jalanõud ja rõivad näiteks Eestis müüki panna ja annetada seejärel raha süüria pagulaslaste treeningvarustuse heaks. Nii oleks ka taaskasutuse aspekt kaetud.”

Vaata fotogaleriist, kuidas kulgeb elu Jordaanias Zaatari pagulaslaagris:
AITAME KOOS!
Üks Mondo üleskutsega kaasa minev annetaja on tartlane Einike Pilli, kes lubas Maalehele, et toetab koos oma pojaga jalgpallijalanõude ostmist 12 euroga.


Mondo on välja pakkunud, et kui 12 eurot jalanõudepaari jaoks annetada ei saa, võib annetada ka 6 eurot ühe jalanõu ostmiseks, aga kui saab mõne sõbra nõusse, võib annetada ühiselt 12 eurot. Nii Einike teebki: “Oleme pojaga otsustanud koopereeruda.”


Pilli on Mondo kaudu juba aastaid toetanud üht Aafrika pagulasest poisi haridusesaamist. Kogu aasta peale maksavad Pilli, tema abikaasa ja kolm poega poisi koolitarvete, -rõivaste ja muude õppekulude tarbeks 140 euro ringis. Sel aastal peaks poiss jõudma lõpuklassi.


“Väga tore, oleme saanud head tagasisidet,” lausus Pilli. “Ta on nagu oma pereliige. Vahel ta ise kirjutab meile, tagasiside on hästi meeldiv.”


Einike Pilli sõnul on Mondo kaudu annetamine lihtne, ei pea ise järge ajama, kui on uue annetuse aeg, vaid küsitakse, kas ollakse nõus taas toetama.


Pilli märkis, et nende pere on kaalunud veel üht last, seekord tüdrukut, Mondo kaudu toetada.