Algatuse üks eesmärke on vahendada kohalike meistrite teadmisi ja oskusi kõigile huvilistele. Sel aastal olid töötoad valitud just lastele mõeldes. Paljud, kellele käsitöö sobib, võivad olla oma tegevustes väga mitmekülgsed, nii näiteks viis peamiselt rahvusliku käsitööga tegelev Karmen Kroonmäe läbi hoopis paberi marmoriseerimise töötuba.

Karmen ise põhjendas oma valikut nii: “Sellisel üritusel on hea pakkuda kiireid lahendusi, sest soovijaid on palju ja lapsed tahavad valmis saanud töid koju kaasa võtta. Endale on ka huvitav, sest kui olen mõne uue oskuse omandanud, saan seda töötoa vormis ja teisi juhendades kinnistada. Väga tore oli, et lisaks lastele tundsid töötubade vastu suurt huvi ka nende vanemad.“

Kostümeeritud rongkäik


Armastatud kunstniku ja kirjaniku Edgar Valteri elukoht ja tema idee ning kavandite järgi rajatav Pokumaa asuvad mõlemad Antsla vahetus läheduses. Lisaks on paljudel siinsetel elanikel meeles suurejoonelised rongkäigud, millega aastaid tagasi alustati traditsioonilist Hauka laata. Nii otsustatigi tähistada Meistrite päeva raames Edgar Valteri 90. sünniaastapäeva ja teha seda justnimelt kostümeeritud rongkäiguga, kuhu võisid osalema tulla nii väikesed kui suured Etsi sõbrad.

Rongkäigust võttis osa umbes 150 inimest, neist suurem osa siiski lapsed, sest eraldi kutsed olidki saadetud just lasteaedadele ja koolidele. Antsla vallavanem Avo Kirsbaum osales rongkäigus koos abikaasa ja kolme lapsega.

„Juhtus nii, et meie perest sattus Edgar Valteri sünnipäevale väga kirju seltskond – Dracula, Punamütsike, Väike Nõid, Lumivalgeke ja Ämblikmees – tegelasi jagus erinevatesse ajastutesse ja kõigil oli väga tore!" ütleb Kirsbaum. Tunnustust jagub ka taustajõududele.

„Mul on hea meel, et eestvedajatel selline tore mõte tuli ja nad selle kohe ka teoks tegid. Näha oli, et mõeldud oli nii lastele, noortele kui täiskasvanutele ja üritusega tuldi väga hästi kaasa,“ kirjeldab Kirsbaum ja lisab, et ta ise osales lisaks rongkäigule ka jalkavõistlusel Noored versus Võim.

Teeme lapsele pai!


Rongkäigu ja Meistrite päeva korraldusmeeskond ühines samuti üle-eestilise aktsiooniga „Teeme lapsele pai!“. Kell 11.11 peatus kogu muu sagin, et ühe pai kaudu anda edasi oluline sõnum: me märkame ja hoolime üksteisest.

Koduaiakontsert kaunite operetimeloodiatega


Meistrite päeva eelõhtul esinesid perekond Haugase kaunis koduaias Antsla kandist pärit laulja, näitleja ja lavastaja Jaan Willem Sibul ja Vanemuise primadonna Karmen Puis, neid saatis Vanemuise teatri keelpillikvartett "CON-TAKTID". Kontserdil kõlasid kaunid ja tuntud meloodiad operettidest ja muusikalidest.

Avatud oli kohalike maitsemeistrite kohvik. Kontserdilt said elamuse nii pealtvaatajad kui muusikud. Jaan Villem Sibul: “Antsla publik on soe ja sõbralik ning kontserdipaik on nii kaunis ja sobiv, et siin võiks igal nädalal mõni kontsert toimuda!“

Retked meistrikodadesse

Meistrite päev on tegelikult laiem sündmuste ring kui üks suur kogukonnaüritus aastas. Üheks oluliseks osaks on elamusretked meistrikodadesse. Nelja aasta jooksul on külastatud juba kümmetkonda meistrikoda ning sel aastal toimub retk peredele 4. juunil meemeistri juurde ja šokolaadivabrikusse ning maitseretk täiskasvanutele 7. juunil veinitallu ja külamajas tegutsevasse õdusasse restorani.