Alates sellest ajast on Guido Kangur koos abikaasa Pillega igal suvel Peipsiveerse paradiisina tunduvas jõeäärses sopis ette võtnud oma lemmikartistide minifestivali korraldamise. Tänavu toimub see 27. ja 28. juulil, aga valla nimeks on juba Alutaguse.

„Ma ei paku midagi erilist, pigem oma maitse järgi kokku kutsutud artiste perekesksel üritusel, kus alati löövad kaasa ka kohalikud taidlejad Avinurme puhkpilliorkestrist ning on ruumi ka lastele,” rääkis Kangur oma tagasihoidlikul moel Maalehele.

Need on Eesti muusika tippnimed, tipptegijad, kes poleks tõenäoliset iialgi 27elanikuga külasse jõudnud kui mitte Kanguri pere poleks eest vedanud ja tagant lükanud.

„Teen seda kõike tänumeeles on kodupaiga ja vanemate vastu,” mainis Guido Kangur ära üheksandat aastat pidustuste korraldamise ja külaelule hoo andmise tähtsaima ajendi.

Tänaseks on publik Peipsi järve äärsed pidustused leidnud ja Tuletorni kontsert end nii Peipsiveere kui Alutaguse kandi kultuurikalendrisse jõuliselt kinnistanud.

Esmakordselt pidustuste ajaloo jooksul pakutakse tänavu huvilistele kanuuretke, mis algab Eesti ainsama katusega silla, Järuska silla juurest.

Fotodel on jäädvustusi Tuletorni kontsertidest alates aastast 2015, autoriteks Rein Sikk ja Sven Tupits.