"Ja näeme, kuidas see töö hakkab päriselt vilja kandma. Nüüd on see hetk, kus on meil on põhjust koos rõõmu ja uhkust tunda. Just selleks saigi särav pidu korraldatud," kirjeldas Jalonen.

Üritlusel esitleti viimase kümnendi jooksul Ida-Virumaal tooni andnud viit edulugu ja neid vadavaid organisatsioone, mis tihedalt koostööd teevad ja mis on saanud edulugudeks just tänu väga laiale partnerlusele Ida-Virumaal.

Kirjeldame siinkohal lühidalt neid viit edulugu, keda pidulikult kokkusaamisel auhindadega pärjati:
  • Ida-Viru Tööstusalad SA (asutatud 2010) sõlmis 2018. aastal kaks lepingut investoritega, kes investeerivad kumbki üle 20 miljoni euro, mis on seni tööstusalal teostatud suurimad investeeringud. Staarinvestori tiitli pälvisid OÜ Ülenurme Investeeringud ja OÜ Primatek Coatings.
  • IVEKi tiiva all tegutsev turismiklaster alustas 2008 suvel initsitiivgupina ja tegi 2018. aastal Ida-Virumaad külastanud turistide arvu rekordi. Tänaseks on Ida-Virumaa hinnatud Eesti edukaimaks turismipiirkonnaks. Võrgustik on tugev, sel on selged sihid ja need on pälvinud ka mõjusa euroliidu rahalise toetuse.
  • Haridusuuenduslik võrgustik Ettevõtlik Kool, mis käivitus 2006. aastal, on just Ida-Virust alguse saanud, seejärel laienenud üle Eesti ning selles tegevuses osaleb üle saja haridusasutuse üle kogu Eestimaa. Ettevõtliku Kooli võrgustik ühendab koole ja lasteaedu, kelle ühine eesmärk on õnnelik, tegus, hooliv, iseseisev ja ettevõtlik noor, kes mitte ainult ei taha, vaid ka suudab ja teeb. Ettevõtlikus koolis ja lasteaias seostatakse õppimist päris eluga, tehakse koostööd kogukonna ja praktikutega.
  • Aastal 2013 käima lükatud Viru Filmifondi portfellis on ligi 20 filmi ning tänu senisele edule asub seda kaasfinantseerima läbi Ida-Viru programmi Eesti riik. Selle toe abil on plaanis fondi kasvatada umbes kümme korda. Tihe koostöö kohalike omavalitsustega ja Eesti Filmi Instituudiga.
  • Festival Mägede Hääl toimus esimest korda 2017. aastal, hakati korraldama festivaliretki Aidusse ja Sillamäele ning need üha koguvad populaarsust.
Peo korraldasid Ida-Viru Tööstusalade Arendus, Ida-Viru Ettevõtluskeskus, festival Mägede Hääl, Eesti Kaevandusmuuseum ja kunstnik Kristi Markov.