Kogu esitluse aja vilkunud laelambid ei häirinud neid mitte raasugi, küll aga vahtisid kõuekõmina peale veidi ehmunult ringi kohalikud inimesed. Selline pikne päris iga päev ka üle ei käi.

Aga kui Kassari kiigeplatsilt oli üle käinud vihmasadu, mis korraks muusika summutas, siis hakkas taevas selginema ja näib, et selleks korraks sai folgi vihmamõõt täis.

„Eelmisel korral, kui siin esinesime, siis oli 30 kraadi kuuma ja väga raske, nüüd sajab,“ muljetas soomlannade Suvi Oskala ja Emilia Lajuneni viiuliduo lavalt. „Kolmandal korral peaks tulema juba päris normaalne ilm!“

Tegelikult tuligi päike välja ning Mari Kalkun ja Upa-upa Ubinakõnõ pidid juba peale võetud soojemad riided laval ära koorima.

Festivali eestvedaja Astrid Nõlvak, kes oli igaks juhuks ise ka kummikud jalga tõmmanud, ütles, et süda on rahul ja meel rõõmus, sest programm on hea.

„Näib, et reedene päev hakkab Hiiu Folgil kujunema vihmapäevaks,“ muigas ta mullust meenutades.

Sarnaselt varasemaga on folgiplatsil omaette ala lastele ja keskkonnahuvilistele, mida väga kiideti, sest inimesed on telkides vahvad ja asjatundlikud.

Hiiu Folgi nädalavahetuse programmiga saab tutvuda SIIN.