Eesti toidutootjad kuulutavad juba teist aastat septembri Eesti toidu kuuks, et väärtustada kodumaist päritolu toitu ja kasvatada selle populaarsust tarbijate seas. Eesti toidu kuu juhtmõtteks on „Ma armastan Eesti toitu“.

Tänavu avati Eesti toidu kuu Muhumaal Koguva sadamas, kus Merekultuuriaasta puhul võtsid nii Saare- ja Muhumaa kui ka mandri kokad mõõtu kodumaise kala valmistamises. Žürii valis parimaks kaasaegseks sadamatoiduks Emmanuel Wille kokkade meeskonna valmistatud kalapaja lestaga.

Eesti toidu kuu kestab septembri algusest oktoobri keskpaigani. Selle raames toimub üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi. Samuti on Eesti toidu kuu puhul tulnud üle 70 eripakkumisega välja Eesti toidutee võrgustikku kuuluvad restoranid ja toidukohad.

Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aasta septembris. Kokku osales toidukuu enam kui 30 festivalil ja sündmusel üle 65 000 inimese.

Toidukuu on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Maaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“, Eesti toidu kuu 2015. aastal ning 2015. ja 2016. aastal toimunud üle-eestilise avatud talude päeva.