„Kokkutuleku õnnestumisele aitasid kindlasti kaasa ka päikesepaisteline ilm ja mereäärne koht“.

Jahimeeste kokkutulek “100 Pärnus” toimus 38. korda ning esimesest kokkutulekust möödus 50 aastat. Kokkutuleku teema oli ajendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevast ja kandis eelneva sajandi ajaloohõngu. Esimene kokkutulek toimus 1968. aastal Ida-Virumaal Toila-Oru pargis.

Jahimeeste kokkutulek põhineb kolmel osal: koolitused, meelelahutus ja erialased mõõduvõtmised. Teist aastat järjest kaitses erialaste võistluste tiitlit Saarte jahimeeste selts. Teise koha seltside arvestuses saavutas Mõniste jahiselts Võrumaalt ning kolmanda Tartu jahindusklubi.

„Jahimeeste tase oli sel aastal väga kõrge ja saarlased suutsid tublisti eelmise aasta tiitlit kaitsta,“ kommenteeris kokkutuleku korraldaja Pärnumaa Jahimeeste Liidu tegevjuht Eero Nõmm.

„Lisaks traditsioonilistele võistlustele jahimehed panid ülima detailsusega välja jahiajaloolisi eksponaate stendivõistluses „100 aastat kodukohas“,“ lisas Nõmm. „Samuti korraldasime Eesti 100. sünnipäevast lähtuvalt jahijutu-taidluse võistluse, kus seltsid pidid etendama või rääkima jahilugusid lähtuvalt teemast „100 Pärnu“.


Jahimeeste kokkutulek oli senisest esinduslikum. Lisaks publikurekordile, olid kohal ka mitmed tähtsad väliskülalised. Kohale tuli Euroopa katusorganisatsiooni FACE (7 miljoni jahimehe huve esindav ühing) Brüsseli peakontori esindaja, FACE Baltimaade asepresident, Tšehhi jahimeeste seltsi president ja asepresident, Soome jahimeeste liidu president delegatsiooniga ning Leedu esindajad.

Samuti oli kokkutuleku oluline osa kaubatänav, mis on aastate jooksul kujunenud jahinduslikuks minimessiks. Sel korral oli esindatud ligi 70 jahindusega seonduvat eksponenti. Tegevusi jagus ka naistele ja lastele, toimusid erinevad töötoad ja loengud. Meelelahutus pakkusid Juss Haasma & Kukerpillid, Smilers ja Orelipoiss.

Rohkem fotosid kolmepäevasest kokkutulekust vaata jahimeeste seltsi kodulehelt.