1957. aastal valminud stalinistlik ehitis oli seestpoolt kaunistatud rohkete sinimustvalgete kompositsioonidega, mille autoriks Virje Härm. „Kui vähegi võimalust on, kaunistame oma maja alati ära,” rõhutatakse kultuurimajas.

Maja kõrval asub lasteaed, mille õuel seilab simimustvalges kujunduses Eesti 101. sünnipäeva sümboolikaga purjepaat, maja taha oleva tuhamäe otsas aga lehvib sinimustvalge lipp.

„Meie noored on seda sinna ikka viinud, praegune lipp lehvib alates vabariigi aastapäevast,” selgitas kohalik kultuurijuht Ingrid Härm.

Kultuurimaja saamise lugu on kirjas aga Lüganuse valla koduküljel: „Püssi Kultuurimaja ehitus algas 1953. aasta sügissuvel – talveks oli vundament valmis. 1954. aastal käis ehitus täie hooga, ent vahepeal pidi töö raha puudusel seiskuma. Siis võeti kokku kohalik aktiiv ja mindi Moskvasse, et pääseda ministri jutule. Oodati seal terve nädal ning kaubeldi lõpuks välja otsus ehituse jätkamiseks.

1956. aasta talvel käisid majas sisetööd, keskküte töötas ja vastvalminud võimlas sai teha proove. 22. juulil 1957 toimus avakontsert. Kultuurimaja oli valmis!”