Nii viiski Saaremaal Nasvas tegutsev ettevõte Saaregurmee OÜ oma mahetootega koju kaks auhinda: rahvalemmiku tiitlile lisaks võitis pirnipüree piirkondlike väike-ettevõtjate toodete konkursil ka Lääne-Eesti parima toidu tiitli.

Kokku esitati tänavu väike-ettevõtjate toodete konkursile 62 toodet, parima toiduaine tiitli otsustas hindamiskomisjon anda seitsmele väikeettevõtja tootele.

Lõuna-Eesti väike-ettevõtjate kategooria võidu pälvis Andre Juustufarmi Andre Prima Old juust. Põhja-Eesti parim toiduaine on Gurmeeklubi kreemjuust röstpeedi ja rõikaga ning parim jook Distilliriumi Metsis Blue Handcrafted Gin. Lääne-Eesti parim jook on Lahhentagge toonik Lahjentagge Kuusk ja Kardemon. Virumaa väike-ettevõtte parim toode on Moe J.J. Kurberg Kanepi viin. Eesti Parim Lisandväärtusega Toiduaine väikeettevõttelt on Sangaste Linnase Helde mitmeviljahelbepuder seemnete ja porgandiga.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp tunnustas väike-ettevõtjate mitmekesist tootevalikut, tema hinnangul aitab konkursil osalemine väiksemate toidutootjate tuntust tõsta ning seeläbi ka suuremate kaupluste lettidele tõusta.

Enim väike-ettevõtjatest osalejaid oli tänavu Lääne-Eestist, kus võistlesid tiitli pärast 25 toodet. Põhja-Eestist esitati piirkondlikule konkursile 22 toodet, Lõuna-Eestist 10 ning Virumaalt neli.