„Vanaisa õnneks oli tal käe peal häirenupp, millele vajutades sai ta oma abitust olukorrast märku anda“, sõnas pojapoeg, kellele Medi kõnekeskuse operaator häirekõne kohta info edastas. Pojapoeg, kes oli Kalju üks kolmest vabatahtlikust usaldusisikust, jõudis Tallinnast vähem kui kolmveerand tunniga kohale, sai vanaisa tuppa aidata ning päästis ta sellega tõenäolisest külmumissurmast.

„Ei taha mõeldagi, mis oleks juhtunud ilma häirenuputa, sest pidime talle külla minema alles nädalavahetusel. Nii kaua poleks vanaisa tervis praeguse ilmaga kindlasti vastu pidanud“, sõnas pojapoeg.

„Meil on siiralt hea meel, et saime vanahärrale nii kriitilises olukorras abiks olla ja aidata kaasa inimelu päästmisele. Medi häirenuputeenus ongi loodud tagamaks peamiselt eakatele ja liikumisraskustega inimestele turvalisem elukeskkond oma kodus. Riskirühma kuuluvad inimesed, kes elavad üksinda või kasvõi suure osa päevast üksi kodus veedavad ja kellega seal õnnetus võib juhtuda“, tõdes Meditech Estonia juhatuse liige Paavo Ala.

„Kõige levinumad õnnetused, mis hoolealustel kodus juhtuvad ongi tingitud libastumistest, tasakaaluhäirest või muudest tervisehädadest tingitud kukkumistest. Samuti muud terviserikked, mille puhul on inimesel kriitiline oma seisukorrast kiiresti teada anda, et abi saada. Sellistes olukordades pole telefoni kasutamine tihtipeale kas füüsilise seisundi või teatud juhtudel ka ärevuse ja šoki tõttu võimalik. Randmel või kaelas kantava väikese häirenupuga on abi kutsumine kodus või selle läheduses aga ülimalt lihtne ning abi on alati ühe nupuvajutuse kaugusel“, märkis Ala.

Medi häirenuputeenus on selle aasta kevadest kättesaadav üle Eesti. Tegemist on maailmas mitu aastakümmet peamiselt puudega inimesi ja vanureid abistava sotsiaalse teenusega, mis aitab õnnetuse, terviserikke, tulekahju või ka kuritegeliku ohu korral kasutajal ühe nupuvajutusega juhtunust teada anda ning kindlustab sellega abi kiire saabumise. Meditech Estonia on esimene üle-Eestilise häirenuputeenuse osutaja. Häirenuputeenust osutatakse nii eraisikutele kui kohalikele omavalitsustele kõikjal üle Eesti. Ettevõte müüb, rendib, paigaldab ja hooldab ligi 30-aastase kogemusega Rootsi tootja STT Condigi sotsiaalvalveseadmeid.

Seadmed toimivad nii tavatelefoni- kui mobiilivõrgus, mis võimaldab teenust osutada üle Eesti. Hoolealuseid teenindab ööpäevaringne kõnekeskus eesti ja vene keeles. Medi häirenuputeenus tõstab oluliselt nii hoolealuste kui ka nende lähedaste või hooldajate kindlustunnet.