„Tegemist on esmakordse võimalusega, mil maakonnad said ise paika panna põhisuunad, millised valdkonnad ja investeeringud on just nende maakonnas kõige perspektiivsemad töökohtade loomiseks ning töökohtade ja avalike teenuste kättesaadavuse parandamiseks. PKT tegevuskavad koosnevadki maakonna poolt kokku lepitud kõige olulisematest arendustest, mis aitaksid nende eesmärkide saavutamisel,“ ütles riigihalduse minister Arto Aas.

Riigihalduse ministri sõnul saavad Eesti maakonnad piirkondade konkurentsivõime tugevdamise toetuseks aastani 2020 Euroopa Regionaalarengu Fondist 134,8 miljonit eurot.

„On hea meel, et eraldatava toetusega tuleb piirkondadesse juurde oluliselt töökohti loovaid tööstus- ja ettevõtlusalasid ning lahendatakse olemasolevate ettevõtete tegevusele takistuseks saanud kitsaskohti,“ kommenteeris EASi regionaalvaldkonna eest vastutav juhatuse liige Sille Talvet.

EASi Regionaalarengukeskuse valdkonnajuht Marge Sargma lisas, et valdkondade arendamine sõltub paljuski aktiivsete eestvedajate olemasolust piirkondades: „Näiteks Põlvamaale väiksesse Moostesse rajatakse toetuse abil lausa 2 tootearenduskeskust, milles on oluline roll nii kohalikul ressursil põhineva oskusteabe rakendamise entusiastidel kui valla pikaajalisel tööl sobiva ettevõtluskeskkonna loomiseks.“

Esimene taotlusvoor avati Eesti kõigile maakondadele kohe piirkondade konkurentsivõime tugevdamise tegevuskava valmimise järgselt. Valga, Järva, Lääne-Viru ning Võru maakondade I vooru otsused selguvad augusti lõpuks. Viljandi, Tartu, Hiiu, Lääne, Rapla ja Saare maakondadel on voor avatud kevadest kuni 04.07.2016, sellele järgneb taotluste hindamine.