1. märtsist kuni 14. märtsini kestval täiendaval harrastuspüügil Peipsi, Pihkva või Lämmijärvel kasutada lubatud nakkevõrkude piirarv on Ida-Viru maakonnas 174, Jõgeva maakonnas 121, Põlva maakonnas 228, Tartu maakonnas 249 ja püsiasutusega Piirissaarel 100. Tasu sel ajal ühe nakkevõrguga püügil on 3 eurot; Piirissaare alalistele elanikele 1,5 eurot.

Kalastuskaarte saab taotleda alates 28. veebruarist kella 9:00-st internetist ID-kaardi abil kalanduse infosüsteemi kaudu (http://kala.envir.ee) ning Keskkonnaameti Viru regiooni Jõhvi büroost; Jõgeva–Tartu regiooni Tartu büroost ning Põlva–Valga–Võru regiooni Räpina büroost. Piirissaare saarele väljastab kalastuskaarte Piirissaare vallavalitsus.

Lisaks kehtestab määruse “Ajutised püügikitsendused, kalapüügiõiguse tasu, kalastuskaartide piirarv harrastuslikul kalapüügil 2011. aastal" muutmine püügipiirangud lõhe- ja meriforelli harrastuslikule püügile spinningu ja lendõngega Purtse, Selja, Valgejõe, Pirita ja Vääna jões.

“Oleme harrastuskalastajatega kokku leppinud, et sügisene kuuajaline kudeaegne püügikeeld kehtib ülalnimetatud jõgedes 15. oktoobrist kuni 15. novembrini, et vältida lõhe ja meriforelli väljapüüki kudepesadelt,” ütles Soome.

Teine oluline piirang lõhe ja meriforelli püügil puudutab kasutada lubatud landi ja konksude mõõtmeid. Lubatud landi mõõtmed peavad jääma alla 18 cm. Landil kasutatavate konksude suuruse puhul ei tohi konksu teraviku ja sääre vaheline kaugus ületada 12 mm.

Samuti kehtestati lõhe ja meriforelli püügil päevalimiidiks kokku kaks kala (välja arvatud püügil Narva ja Jägala jõest).