Haruldase sanglepikust hiie suurema rüüstamise hoidis ära Jaanus Hiie kiire, läbimõeldud ja sihikindel tegutsemine.Tunnustamissündmusel tänati lisaks mitmeid asutusi, väljaandeid ning inimesi, kes on looduslike pühapaikade uurimisele, tutvustamisele ja hoidmisele oluliselt kaasa aidanud: Eesti Rahvaluule Arhiivi, Eesti Rahvuskultuuri Fondi Aleksander Heintalu ja Elo Liivi Fondi, ajalehti Koit ja Virumaa Teataja, Väike-Maarja Põllumeeste Seltsi, ristipuude eestkõnelejat Marju Kõivupuud, Saha küla elanikku Leo Lättit ja Jõgevamaa Metsaseltsi koos Kaupo Ilmetiga.

Hiie väe sündmusel kuulutati välja kuvavõistluse Maavalla hiied 10224 võitjad. Peaauhinna pälvis Tartu ülikooli farmaatsia instituudi dotsendi Ain Raali ülesvõte „Palivere hiiepuuvalvurid". Noorte peaauhind määrati Tartu Kesklinna Kooli 7. b klassi õpilase Kiur Kaasiku ülesvõttele Saula Siniallikast.

Kokku anti välja 15 auhinda, mille hulgas olid ka ajaloolise Võromaa, Virumaa, saarte ning Muinsuskaitseameti eriauhinnad. Pea- ja eriauhindadeks jagati Uma Lehe aastatellimus ja särk, Loodusesõbra 3 aastatellimust, Eesti Looduse 3 aastatellimust, Maalehe aastatellimus, Maakodu aastatellimus, Ratsaretk Tihuse turismitalus, Lahemaa Tervisekooli pärimusmeditsiini koolituse kinkekaart, raamatuid ja meeneid.