Vahepeal oli laevateed Rukkirahu kanalis puhastanud OÜ Meremõõdukeskus. Ettevõtte juht Peeter Ude ütles Hiiu Lehele, et ettevalmistustöödega alustati reede õhtul, süvendustöid tehti laupäeval-pühapäeval ja eile pärastlõunal tehti veel järelmõõtmisi.

“Enamjaolt on asjad korras, mõned nurgad tuleb veel üle lihvida,” ütles Ude eile. Hooldustööde käigus teisaldati kanalist lahtine pinnas. Ude märkis, et selline hooldus pole midagi erilist, erakorraline oli madal veetase, mis takistas laevaliiklust.

Tänavu suve lõpus mõõdistas veeteede amet kanalit ja vähim sügavus oli siis 5 meetrit, mis veeteede ameti hinnangul on normaalse veetaseme korral nii praegu liinil sõitvatele kui planeeritud uutele parvlaevadele sobiv sügavus. Veeteede amet on seisukohal, et juhul kui ekstreemsed tingimused peaksid kestma pikemalt ja esinevad püsivad tõrked laevaliikluses, tuleb riigil kaaluda ka võimalust kanalit uuesti süvendada. Viimati tehti seda 2014. aastal. Ministeeriumi kinnitusel leitakse selleks ka raha.