ainuüksi siis

saad kõigele süljata

kui sul ongi kõik

NETI RENT


VILDE VAADE

ANTON VILDE

Eesti = Ansipistan

Eelmine nädal tõi uudise, et EL keelas alla 8aastastel õhupallide puhumise. Muide, sama määrusega keelati alla 88aastastel alkomeetrisse puhumine.

Käisin Riigikogus, kohtusin puhvetis reformiparteilastega, võtsin istet nende laua taga. Mulle tehti õlu välja. Mehed kirusid keskparteid, kes tuli lagedale mõttega lõpetada alkoholireklaam. Eriti marus oli Gräzin. "See ei lähe läbi! Alkoreklaam peab jääma! Kust ma muidu tean, mida osta?" ütles ta ja võttis lonksu.

Järvi pihtis, et see on ju teada, et Riigikogu palgaga enam ära ei ela. "Kui alkoholireklaam on keelatud, siis ma ju ei tea, mis on Maximas ja Säästumarketis soodusmüügis. Alkoholireklaam aitab säästa, sest kui ma tean, kus on odavam, siis sinna tuleb minna," ütles Järvi.

Leinatamm lausus üle laua, et alkoholireklaam peab olema ja jääma. "Meil tuleb tegutseda kasvava noorsoo peale mõeldes," ütles ta õlut rüübates. "On oluline, et lapseohtu inimesed ostaksid lahjat alkoholi, mitte et kohe alguses alustavad kange alkoholiga."

Mulle tundus, et Aru ei saanud enam millestki aru, sest laua taga istudes trampis ta jalgadega vastu põrandat ja skandeeris: "Antropovit! Antropovit!". Pärast seda leidsin, et olen ikkagi intelligent ja lasin jalga.

Enne käisin tualetis, kus kuulsin pissuaari lähedal viimaseid kõlakaid. Tegelikult ei ole meie helikopterid lennuvõimetud, vaid käib fooni loomine, et riik ostaks Jaapanist koos elektriautodega ka elektrihelikopterid.

Minu andmetel pole maanteeametil raha, et võtta maha kõik 100 km tunnis lubavaid liiklusmärke. Pole välistatud, et need jäävad aasta läbi püsti.

Samas tuletab maanteeamet idiootidele meelde, et kui näed liiklusmärki 100, mis lubab kihutada 100 km/h, siis vähemalt (soovitavalt +10 km/h) sellise kiirusega peab ka sõitma, et liiklusvool oleks ühtlane ja stabiilne. Kiirus olgu märgikohane sõltumata ilmast, mustast jääst ja pimedast ajast.

Õiguskantsler keelas Pärnus naiste plaaži pidamise, kuna see on meeste suhtes diskrimineeriv. Õige kah. Varsti kaotatakse ka eraldi meeste ja naiste tualetid.


TÕSI TAGA

Yx Tössine Jut

Ehsti Mah Wina Kuh Lorri Lauloke
Nalia Wisi Sirrisegge Peäl

Sirisege, sirisege, sirged sellid,
kõrisege, kõrisege, kõverad kutid,
põrisege, põrisege põrandaltki:

pärisid märga Pärnu mehed,
kallasid kalja kallastelased,
valasid valget valgalased -

Nuustaku mehed nuusutasid,
kiiulased kohe kiitsid -
mulgid muudkui mulisesid,
torilased torisesid,

Kergu aga kelmid kergitasid,
Purila poisid purjutasid,
Viru velled virutasid,
võtsid Võru võsukesed.

Loksuma lõid loksalased,
taarumagi taaralased,
rabelema raplalased,
tülitsema Türi tüükad.

Türmi, türmi, sa Türi tüügas,
kaineks, kaineks, Kaiu kaabak,
karskeks, karskeks Karksi kaimu,
õigeks, õigeks, Õisu hõimu -
võtke-aga-võtke, võrukesed!

MISKE SKURAT


VAATAKS TÕTT

MARINA KAAS: "Viina võiks küll rohkem maksustada. Meist odavam viin on vist ainult Venemaal, kuid varsti leiame väga vähe neid kaineid töökäsi."

Eesti Päevaleht, 21. oktoober 2011


TÕRRE PÕHJAST

Kui sul joomine tööd segab, oled ilmselt kõva kärakamees.

Kui töö joomist segab, oled ilmselt joodik.

TUNDMATU AUTOR


AMET EI RIKU

- Vaesele näidati striptiisibaaris ust.

- Valgekrael oli lips läbi.

- Kaamel oli nagu nõelasilmast tulnud.

- Noorsandid kippusid paraolümpiale.

- Suli püüdis pangakaardi koodi välja pinnida.

ANDRES ÜLVISTE


TALULIIDU NÄPUKAD

- Tule sügislaadale! Hinnad moodsad!

- Mobiilne ketassaeraam lõikab teie palgad vajalikku mõõtu.

- OÜ võtab rendile põllumaad. Senditasu kohe.

- Suurtalu vajab kaotöölist.

TIIA SOASEPP


Euroopa Liidu õhupallidirektiiv

Ilma et see piiraks aluslepingute teiste sätete kohaldamist;
võtmaks liidu poolt antud volituste piires meetmeid;
veendumuses, et õhupallid valmistavad rõõmu Euroopa paljurahvuselisele lasteperele:

Võttis Euroopa Liidu Ministrite Nõukogu pärast konsulteerimist Euroopa Komisjoni ning Euroopa Kontrollikojaga vastu direktiivi nr EC0000/2011 “Õhupallide täispuhumine Euroopa Liidus”.

1. Õhupalliks nimetatakse Euroopa Liidus täispuhutavat venivast materjalist, mh kummist, lateksist, polükloropreenist või nailonist kotitaolist eset, mida on võimalik hermeetiliselt sulgeda ja mis on täidetud gaasilise ainega, sh õhu, heeliumi, vesiniku, lämmastikoksiidi või hapnikuga.

2. Õhupalliks võidakse nimetada ka täispuhutavat venivast materjalist, mh kummist, lateksist, polükloropreenist või nailonist kotitaolist eset, mida on võimalik hermeetiliselt sulgeda, kuid mis ei ole täidetud artiklis 1 nimetatud gaasilise ainega, kuid mida on võimalik täita artiklis 1 nimetatud gaasilise ainega, kui liikmesriigi vastavas seaduses ei ole sätestatud teisiti.

3. Kui liikmesriigi vastavas seaduses on sätestatud teisiti, on käesolev direktiiv liikmesriigi seaduse suhtes ülimuslik.

4. Artiklites 1 ja 2 nimetatud õhupalle võib gaasilise ainega täita mehaaniliselt ja oraal-pulmonoloogiliselt.

4.1. Mehaanilise täitmise puhul kasutatakse õhupallide täitmisel erinevate gaasidega selleks ette nähtud või kohandatud mehhanisme.

4.2. Oraal-pulmonoloogilise meetodi puhul kasutab Euroopa Liidu kodanik õhupallide täitmiseks oma kopse, millest sinna eelnevalt sissehingamise teel kogutud õhk surutakse suu kaudu artiklites 1 ja 2 nimetatud õhupallidesse.

5. Õhupalle tohivad artiklites 4.1. ja 4.2. sätestatud meetodil täita täiskasvanud Euroopa Liidu kodanikud, samuti ELi territooriumil elavad teiste, sh kolmandate riikide täiskasvanud kodanikud.

6. Alla 8-aastased EL kodanikud ja nendega võrdsustatud isikud peavad õhupallide täitmiseks kasutama täiskasvanute abi, kes võivad selleks kasutada nii artiklis 4.1. kui ka artiklis 4.2. sätestatud meetodit.

JÜRGEN TOPSIK
Euroopa Komisjoni õhupallivolinik