Mart Vahtel on väga kriitiline eestlaste suhtes, võrreldes eestlasele talleliha pakkumist sigade ette pärlite viskamisega. “Tõmbavad talleliha juurde viina rindu ning panevad lihale kõvasti soola, ketšupit ja majoneesi peale.”

Eurooplane on tema sõnul harjunud korralikult sööma – tuleb kaugelt, tahab head. “Soliidsematel lääne- ja lõunaeurooplastel on oma veinid kaasas,” räägib ta. “Välismaalased otsivad talusid, aga jõuavad pahatihti maahostelitesse, kus on söökla söök ja poolfabrikaadid. Väikesel kohal ei saa pikk menüü olla, kui tahad pakkuda talu-, mitte hulgilao toitu.”

Vahteli kirjelduse järgi kulub korralikel eurooplastel söömaajale kaks-kolm tundi – nauditakse maitseid ega valata toitu ohtra majoneesiga üle.

“Maitsmismeel on nagu muusikaline kuulmine. Ühel on, teisel mitte, aga see on arendatav,” teab Viruna talu peremees.