Nädal tagasi reedel Hiiu­maa­le talgutele suundunud seltskond läks nagu lahingusse, lastega pere varus targu pühapäevaks saarele ööbimiskoha ja teised alustasid tagasiteed juba pühapäeva keskpäeval. Pilte aga ei tehtud, sest reedel Rohukülas erilist saba üldjärjekorras polnud ja pühapäeva keskpäeva paiku jäi Hiiumaal kaile “vaid” kaks masinat.

Kui uskuda hiidlaste sotsiaalmeedias avaldatut, ei ole juhtunu märk praamiliikluse sujuvusest, vaid tähendab, et varem pikkades sabades tunde oodanud inimesed valivad sõiduks teise aja või loobuvad sõitmisest üldse. Täiesti halvatud Hiiumaa liin siiski pole, kuigi king pigistab tugevasti eelmisest sügisest saadik.

Mullu augustis viis Saare­maa Laevakompanii, kelle üleveoleping riigiga lõpeb tänavu sügisel, kaks suurt parvlaeva – Hiiumaa ja Muhumaa – Elbe jõele sõitma; kolmas suur laev – Hiiumaa – viidi aga Heltermaa–Rohuküla liinilt Virtsu–Kuivastu vahele saarlasi teenindama.

Kui Hiiumaa võttis pardale 160 sõiduautot, siis asemele jäetud Regula 105 ja St. Ola 110 sõiduautot.

“Eelmise suve elasime veel ilusasti üle, sest siis olid poole augustini liinil nii Hiiumaa kui Regula,” sõnab Hiiu maavanem Riho Rahuoja. “Praeguste laevade puhul jääb 25–30 autokohta puudu.” (Võrdluseks – saarlastel on tänavu kolme laeva peale kokku mullusest viis autokohta rohkem.)

Pikemalt loe juba homsest Maalehest!