Sooäär meenutas, et Rahvusooperi nõukogu juhina oli ta tasakaalukas, elutark ja õiglane. Oskas kuulata ja sõna anda, ei sõitnud kellestki üle. "Rahvusooper oli enne Eri nõukogu esimeheks saamist aastaid probleemide ja skandaalide käes vaevelnud. See on suurtes tunnetes elav hiigelorganism, keda on juba loomupoolest raske ohjata. Müts maha Aivar Mäe ees, kes seda täna suure energiaga veab. Eri tõi Aivari nõukogu ette ja sai heakskiidu. Pärast seda on Rahvusooper taas üles mäge läinud."

"Teade tema lahkumisest oli suur löök, kuigi südames aimasin, et see kurb teade on tulemas," tunnistas Sooäär. "Ta oli lõpuni elujaatav ja unistas aina uutest verstapostidest. Eri piiritu headus ja hinge suurus oli see, mis kõik tema ümber liikuma pani. Erakordne Eri, keda on võimatu unustada, jääb oma lahke naeratusega alati meie südametes helisema."

Oma Facebooki lehel kirjutab Heliloojate Liidu liige Sooäär järgmist: "Hea Eri, Sa olid nagu tulesäde, kes oma silmadega südameid sütitas ja sinu taktis kaasa õõtsuma pani. Su voogavast energiast õhkus soojust, optimismi, headust ja elutarkust. Su viimane soov ei jõudnud küll täituda, aga võid kindel olla: need, kes su leegist läidetud täidavad selle sinu eest! Mälestades head sõpra ja kauaaegset kolleegi Rahvusooperi nõukogus.... Kulla Eri, kandku ülemhelid sind kõrgele!"