„Ühest küljest on tema tegevus lausa koomiliselt rumal olnud. Ma ei suuda kuidagi taibata, kuidas saab minister vastanduda nii VTAle kui PRIAle, mis ometi mõlemad tema haldusala ametid.”

Marrandi hinnangul on seadusruum paigas ja seal ei ole kohta lihtlabasele poliitilisele otsusele, et kas bakter on või bakterit ei ole – see on puhas spetsialistide rida ja seotud inimeste elu ja tervisega. Sama mõistmatu leiab Jaanus Marrandi olevat loo ka PRIA juhtumitega – ministeerium nagu riikki tegutseb järjepidevalt ja jabur on rääkida, et tema ei tegele eelmise ministri ajal alustatud asjadega, leiab ta.

„Ja siis need täiesti koomilised ja põhjenduseta avalikkusele valetamised, et teda pole informeeritud, et tema pole kuulnud ega näinud. Kuigi faktid kõnelevad hoopis muud. Miks niisuguseid asju valetada?” ei mõista Marrandi.

„Lõpuks veel segasevõitu tegevus eridiiselkütte aktsiiside ümber, põllumeeste arvamusega mitte arvestamine. Täiesti võimetu on mees olnud ka eelarve läbirääkimistel, sest alles suvel ta rääkis selgesõnaliselt, et eelarves on olemas täiendavad otsetoetused – kuigi neid juba siis seal ei olnud. Ma ei kujuta ette, kuidas niisuguse arusaamaga valdkonnast on võimalik mingeid positsioone kaitsta EL uue finantsperioodi läbirääkimistel.”

Mart Järviku äparduste krooniks hindab Marrandi Urmas Arumäe palkamise, sest juba tema tööle võtmisel oli tema arvates teada, et Arumäe on seotud kohtuasjaga, kus esindab ministeeriumi vastaspoolt. Ehk siis ministeerium maksab endaga kohut käivale advokaadile palka.
„See nimekiri on nii lühikest aega ametis olnud ministri jaoks üle mõistuse pikk,” ütleb Jaanus Marrandi.

„Mart Järvik on tõestanud, et igaühest ei saa ministrit. Ei kujuta ette, kuidas ta saaks üldse ametis jätkata.