Jätkame kogunenud mälestuste avaldamist.

Kristi Saremat kirjutab: „Pildil Tudu Metsakombinaadi puhkpilliorkester, keda juhendas Arvi Reinsalu. Aasta siis oli 1975 ja XVIII laulupidu Tallinna lauluväljakul.

Pilt on pärit minu ema fotoalbumist, tema oli üks rivitrummaritest. Orkestris mängisid kohalikud Tudu küla ja Tudulinna elanikud ning kaasatud olid ka Tudu kooli õpilased.

Emotsioonid tantsu- ja laulupidudest ja rongkäigus trummi mängimisest on emal siiani meeles. Samuti meenus talle, et laulupeolt sai osta maitsvaid mureleid. Foto olevat teinud lauluväljakul keegi fotograaf või ajakirjanik ja hiljem neile fotod saatnud.”


250 kirgast mälestust


Teatri- ja muusikamuuseum kogus laulupeo 150. aastapäeva tähistava näituse “Minu laulupeo lugu” tarvis fotosid ja elamusi-mälestusi. Korjega laekus 229 fotot ja ning 24 mälestust. Vanim foto pärineb aastast 1923, kõige hilisemad 2017. aasta noorte peost.

Näitus “Minu laulupeo lugu” on Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis avatud 2. maist.

Maaleht tänab muuseumi ja avaldab rõõmuga kogunenud peomälestusi. Ka meie lugejad on oodatud enda või oma vanemate ja vanavanemate muljeid jagama Eesti 150 aastasest laulu- ja tantsupidude traditsioonist. Need võib saata e-postiaadressile rein.sikk@maaleht.ee või Maalehe postiaadressile: Maalehe toimetus, Narva mnt 13, 10151 Tallinn.