2. märtsil otsis 30 vabatahtlikku Veikot juba teist korda.

Veikot või märke temast otsiti maismaalt, otsinguid toetas õhust Oleg Sõnajalg helikopteril. Maismaalt otsides midagi ei leitud, aga õhust avastati Muhumaal asuva Tammiski neeme otsast Ahelaiu põhjasuunas jääl arvatava sõiduvahendi jälg. Selle algust ja lõppu avavee tõttu ei õnnestunud tuvastada.

Muhu merepääste seltsi liige Mihkel Jürisson jäädvustas jäljed kopteri pardalt tehtud fotole. Jürisson täpsustas, et jälgede asukohaks on Muhu põhjarannik Tammiski nukast 550 meetrit lääne pool ning jääpealseid radasid oli kaks. Üks rada kulges kaldajoonega paralleelselt, pikemad jäljed viivad aga Muhust Ahelaiu suunas.

“Kuigi vahepeal läks sulaks ja vesi valgus jälgedele peale, võib olla tegemist ATV rajaga, sest kohati eristuvad rattavagusid meenutavad jooned üsna selgelt,” lisas Jürisson.

4. märtsil uuriti merd OÜ Meremõõdukeskus laeva sonariga piirkonnas, kus 2. märtsil jäljed avastati. Loodeti leida või välistada ATVle sarnaneva objekti olemasolu vee all.

Uurida jõuti osa Tammiski neeme-Seanina-Ahelaiu piirkonnast sel määral, kui ilm ja jääolud lubasid.

Möödunud pühapäeval korraldati uus otsing neil Väinamere laidudel, mida polnud veel kontrollida jõutud.

Aare Rüütel sihtasutusest Kadunud OPEROG teatas, et otsingul osales 18 vabatahtlikku, paatidega aitasid Hiiumaa vabatahtlik merepääste selts ja Muhu merepääste selts.

Üle kontrolliti Kõinastu, Kõinastulee, Saarnaki, Hanikatsi, Varese, Kumari laiud ja Sipelgarahu. Lisaks kontrolliti merelt binokliga rannajoont Orissaarest kuni Oitme ujumisrannani.

“Midagi, mis viitaks Veiko Kallasele või tema ATVle, me ei leidnud, kuid ka see on vastus, mida me tänaseks teame ja mis on edasiste veealuste otsingutööde planeerimisel väga oluline info,” seisis Rüütli sotsiaalmeedia postituses.

Pikemalt SIIT.