Sõbral jäi aastaid tagasi terve punnvõrr landi otsa, tõi välja ja müüs Osta.ee's varuosadeks.

Kalameeste kitsastest oludest, kus peab sukeldujatega sama vett jagama, kirjutab ka Saarekask: "Akvalangist suutis end tonka otsa nii kinni möllida, et pidi lipsud läbi lõikama, kui lõpuks aru sai ja nina veest välja pistis."

Tinkal on rääkida lugu päevast, kui ta sõbrale landi kõrva külge haakis: "See oli ligi sajakilone mehejurakas, kellele paadis landi kõrva taha viskasin. Kaks kilti sõudmist Jaansoni tempos, mul käed villis. Tohtril käed värisesid, pidin ise ikkagi näpitsatega kidaotsa nahast välja keerama. Proua piirituse varud kulusid sõbra elule tagasi toomiseks."

Kalameestel head jutud

Foorumikasutaja Traalmeister nimekiri aastate jooksul kogutud saagist on pikk: "Totraimateks saakideks pean naiste pesu, kondoomi, laste plätusid, koera laipa, kahvlit, heinahangu ja taburetti. Igasuguseid kummikuid, paadimootorite osi, kilekottides ujuvaid kalu ja muid sarnaseid asju ei jõua vist kokku lugedagi. Kõige hinnalisemaks pean aga Paldiski alt välja traalitud I maailmasõja aegset miinivankrit."

Kalameeste jutte kokku võttes on konksu otsa hakanud näiteks Säästumarketi ostukäru ja gaasipliit Pirita jõest, näpitsprillid, sikuskaga saadud paadiankur, freespingi jalg, aiatool, soomlase sandaal sadamast, kindaid, kolmerattaline lastejalgratas, kilekott milles metssea nahk, püksid, jalanõud, haabjas ning kuulipilduja padrunid.

"Sõbral jäi aastaid tagasi terve punnvõrr landi otsa, tõi välja ja müüs Osta.ee's varuosadeks," vestab Wimbu juttu sellest, kuidas nutikas mees lisaraha võib teenida.

"Kasulikumaks saagiks üks allavoolu triivinud haabjas Põltsamaa jõel kunagi. Sai lant teisele taha visatud ja kaldale tiritud. Jõe peale ei tahtnud teisega eriti tikkuda, igavene "hingemüütaja" oli, iga väiksema vale liigutuse peale tikkus kummuli keerama. Aga vähemalt sellel suvel oli ülepääs ühest laiast peakraavist kindlustatud," jutustab Hamster oma kunagisest paadipüügist.

Kasutaja Deepjunglist meenutab, kuidas temal kord luik võrku sattus: "Hirmasti kartsin, et kui nokaga virutab, siis olen siruli vees kah! Saime siiski kenasti hakkama, rahulikult jälgis mind, kuni ta jala võrgust kätte sain. Seejärel ujus rahulikult minu poole vaadates minema."

Samuti antakse teada, et õnge otsa või võrku on vahel jäänud kajakaid, siile ja vesirotte ning kopraid, nastikuid ja tuttpütte.

Allikas: Kalale.ee