“Idee on ehitada õlletehas, kus valmib õlu, mille maitseomaduste arengut reguleerib hiidlane ise ja kuna õllesõber soovib ka kohapeal kõige värskemat toodangut mekkida, loob see viljaka pinnase õlletehase oma restorani seemnele,” põhjendas Annusvere valitud unikaalset äriformaati.

OÜl Hiiumaa Pruulikoda on õlletootmine alles käivitamisel ehk praegu ei toimu tootmist kusagil mujal. “Me ei võtnud seda riski, et hakata mujal õlut valmistama, sest täpselt sama õlut ei ole võimalik hiljem tehases teha,” selgitas tegevjuht Rain Annusvere.

Ta rääkis, et Kärdla tehast tulevad käivitama ja retsepte koostama hinnatud õllemeistrid Euroopast. Samas asutatakse ka õlleklubi, kuhu on liikmeteks oodatud kohalikud õllearmastajad, kelle abil kohendada retsepte vastavalt hiidlaste maitsetunnetusele.