Eelmise aasta alguses liitus mullu oktoobris Lihulasse laienenud OÜ Greencube sihtasutusega Tallinna Teaduspark Tehnopol, vahendab Tehnopol Lihula Teatajas ilmunud pikemat kirjutist Greencube ja teaduspargi koostööst. Koostöö initsiaator oli Greencube omaniku Henri Bekmanni sõnul Tehnopol.

“Nad nägid meis innovatiivset ettevõtet, kellele suudavad pakkuda veelgi lisaväärtust kiiremaks arenguks,” selgitas Henri Bekmann. “Praegu oleme koostööga väga rahul, sest erinevaid koolitusi ja kontakte on sealt juba selle lühikese ajaga tulnud rohkem kui arvata oskaks.”

Tehnopol on Eesti välisministeeriumiga loonud koostöösideme ÜRO ning selle sidus- ja allorganisatsioonidega nagu Punane Rist ja programm Global Humanitarion Lab (GHL), et aidata Eesti ettevõtetel süsteemile paremini ligi pääseda. Kuna ÜRO ja Punase Risti juures asub palju programme, millest erasektor tihti teadlik ei ole, tegutsebki Tehnopol justkui “tõlgina”, et need võimalused Eesti ettevõteteni tuua.

Jaanuaris edastasidki Greencube’i meeskond, Tehnopol ja välisministeerium kärgmajade ehk Hexagoni tutvustused GHL-i partneritele hindamiseks.

“Seda, kas projekt päädib ka koostööga, kuuleme ilmselt juba märtsis,” selgitas Henri Bekmann.
Täismahus Kristina Kuke artiklit saab lugeda Lihula Teataja koduleheküljelt.