Algul arvab enamus koeri ilmselt, et lambad on neile söögiks ette nähtud. Villakandjaid aetakse taga nii, et hambad välguvad. Kuid õige pea teeb inimene õhus punast plastmassist keppi vihistades koerale selgeks, mis on lubatud ja mis mitte. Kaelarihma külge kinnitatud nöörist saab peremees samuti reguleerida, kui lähedale koer lammastele pääseb.

Kivioja sõnul sai tema koer päris ruttu aru, et lambaid hammustada pole lubatud. Kuid lõdvaks lasta koerajuht end ei saa - algaja karjaajaja võib iga hetk hambad käiku lasta. „Kogenud koerad karjatavad loomi vaid koerajuhi häälega antud käsklustest juhindudes. Kimmo Klossneri ja tema koera Swedu koostööd oli vaimustav vaadata."

Kõik koerad said kahe päeva jooksul platsil käia kokku kuus korda. Kui üks koer platsil töötas, vaatasid teised tema tegemisi läbi aia äärmiselt suure tähelepanuga.

Karjakoerte koolitusi korraldab Pärnumaal asuv Jaani talu, kus peetakse lambaid ja borderkollisid. Järgmine Kimmo Klossneri karjakoerte koolitus toimub Jaani talus 2009. aasta mais.