“Me oleme võtnud moto, et lambalt saab seitse nahka võtta ja oleme võtnud ka,” rääkis perenaine. Lammastelt saavad nad villa, lõnga, nahku, teevad lambavillast udupeeneid tekke ja pakuvad lambaliha nii värskena kui suitsutatuna, lisaks ka pasteeti ja sülti. Kuuri all avatud talupoeat sai seda kõike ka osta, lisaks veel lambarasvaseepi, , rabarberimahla, maasikamoosi ja marineeritud kukeseeni.

Lambaliha oli suitsutatud eelmisel õhtul talu oma suitsusaunas. “Vana suitsusaun oli selle koha peal, kus praegu on lillepeenar, aga see varastati ja veeti ära,” rääkis peremees. Uue suitsusauna ehitas ta vana sarnase. Sellesama sauna taga suure tiigi äâres toimuski tänavune avatud talude päeva avamine.

Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti rääkis, et esimesel avatud talude päeval osales 148 talu ja 45 000 külastajat, mullu juba 230 talu ja 85 000 külastajat. Tänavu on avatud juba 280 talu.

“Arvata võib, et kui kasv jätkub, siis on sel aastal sellest toredast üritusest osa saamas üle 100 000 külastaja,” ütles Lemetti ja lõi pika naela Silver Sepa uude naelapilli, mis koosnes puupakust ja naeltest. Sellega oli päevale avapauk antud ja Silver lasi nii pilli kui ka enda häälel kõlada.