“See, et tänavune konkurss on pühendatud nii looduskaitse seltsi kui ka Hannu Hautala juubelitele, ei ole juhus, kuna seltsi kaudu korraldatud Soome loodusfotokunsti näitused Eestis on innustanud meie loodusfotograafe juba ammustest aegadest,” sõnas Rein Maran, kes on olnud fotovõistluse žürii esimees algusest peale.

“Esimene soovitus on, et tuleb osata portreteerida loomi ja linde ning teha häid maastikupilte. Need kaks oskust on vaja ühte pilti kokku panna, ja oletegi võitja,” andis võidupildi retsepti võistluse vastutav korraldaja Jaan Riis.

Eraldi võistlevad nii täiskasvanud, noored kui ka lapsed. Iga kategooria (parim loomafoto, loodusfoto, “Inimene ja loodus” jms) võitjat autasustatakse “Tantsiva hundiga”.

15 “Tantsivat hunti” jagatakse võitjatele välja 30. aprillil Estonia kontserdisaalis. Samas kuulutatakse välja ka “Suure hundi” saaja ehk aasta loodusfotograaf 2016.

Parimad pildid avaldab konkursi korraldajate Looduse Omnibussi ja Eesti Looduskaitse Seltsi meediapartnerina Maaleht. Parimatest piltidest antakse välja ka uus “Loodusfoto aastaraamat”.

Konkursi tingimustega saad tutvuda SIIN.